Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8+1 κλασικές ταινίες κάτω από τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ

8+1 κλασικές ταινίες κάτω από τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ

Κλασικές vintage ταινίες που αγαπήσαμε στο παρελθόν, από τη δεκαετία του '30 μέχρι και τις αρχές του '70. Φιλμ που προβλήθηκαν παραδοσιακά στα θερινά σινεμά της Αθήνας, βρίσκουν ξανά τη θέση τους κάτω από τον αττικό ουρανό στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να...«παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Κλασικές vintage ταινίες που αγαπήσαμε στο παρελθόν, από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70. Φιλμ που προβλήθηκαν παραδοσιακά στα θερινά σινεμά της Αθήνας, βρίσκουν ξανά τη θέση τους κάτω από τον αττικό ουρανό στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να…«παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!
Και μάλιστα χωρίς είσοδο, σε έναν υπέροχο χώρο που έχει ήδη προσελκύσει το αθηναϊκό κοινό με την πληθώρα των εκδηλώσεών του.

Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο την επιτυχημένη αυτή σειρά εβδομαδιαίων προβολών με τις παρακάτω ταινίες:

Παρασκευή 2/9 στις 21:00
Ληστεία…αλά Ιταλικά/The italian job (1969)

Σκηνοθεσία: Πίτερ Κόλινσον
Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ ,Μπένι Χιλ, Ραφ Βαλόνε

Ο Τσάρλι αποφυλακίζεται και αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει το σχέδιο ενός πρώην συνεργάτη του: Να ληστέψει ένα φορτίο ράβδων χρυσού που η κυβέρνηση της Κίνας στέλνει στο Τορίνο, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας της με την εταιρεία Φίατ.

Σάββατο 3/9 στις 21:00
Μονομαχία/Duel (1971)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας πλασιέ οδηγεί το αυτοκίνητό του, μόνος, στην έρημο της Καλιφόρνια. Ένα μυστηριώδες φορτηγό, με οδηγό που μοιάζει σχεδόν… αόρατος, τον πλησιάζει, τον προσπερνά, μοιάζει να τον παρακολουθεί, και κάθε φορά δείχνει όλο και πιο επικίνδυνο. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σπίλμπεργκ.
Η προβολή θα πραγματοποιθεί στο γκαζόν.

Κυριακή 4/9 στις 21.00
Το εξπρές του Σούγκαρλαντ/The Sugarland express (1974)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια δράσης, βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία προκειμένου να εμποδίσει την υιοθεσία του γιου της από ένα άτεκνο ζευγάρι, παρακινεί τον άντρα της να τον απαγάγουν. Πριν όμως προλάβουν να απομακρυνθούν, όλη η αστυνομική δύναμη του Τέξας βρίσκεται στο κατόπι τους και ο κλοιός ολοένα και στενεύει…

Παρασκευή / 09 Σεπτεμβρίου
Χάρολντ και Μόντ/Harold and Maude (1971)
Σκηνοθεσία: Χαλ Ασμπι

Ο αυτοκαταστροφικός και εύπορος έφηβος Χάρολντ έχει εμμονή με τον θάνατο και ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθώντας κηδείες και κτίρια που κατεδαφίζονται. Κάθε τόσο κάνει ψεύτικες απόπειρες αυτοκτονίας, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή της αδιάφορης, σνομπ και εγωκεντρικής μητέρας του. Όταν ο Χάρολντ συναντά την «αναρχική» Μοντ σε μια κηδεία, γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά.
Σήμερα, το American Film Institute τη χαρακτηρίζει ως μια από τις 50 καλύτερες αμερικανικές κωμωδίες όλων των εποχών!

Με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στο Κέντρο Επισκεπτών, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Σάββατο 10/9 στις 21:00
Χάρβεϊ/Harvey (1950)
Σκηνοθεσία: Χένρι Κόστερ

Ο καλοσυνάτος κι ευγενικός Έλγουντ Π. Ντοντ έχει κολλητό φίλο τον Χάρβεϊ, ο οποίος είναι ορατός μόνο σε αυτόν και σε άτομα ονειροπόλα, με έντονη παιδικότητα και αυθεντικότητα. Είναι ένας γιγαντιαίων διαστάσεων λαγός που ακολουθεί τον Έλγουντ παντού. Η ιδιότυπη φιλία τους ενοχλεί όμως την αδελφή του Έλγουντ, Βίτα (Τζόζεφιν Χαλ), η οποία πιστεύει ότι ο αδελφός της είναι τρελός εφόσον μιλάει με ένα λαγό τον οποίο ούτε αυτή, ούτε κανείς άλλος του κύκλου της δε μπορεί να δει. Θεωρώντας ότι η τρέλα του αποτελεί κίνδυνο για το όνομα της οικογένειάς τους και για τη μελλοντική ευτυχία της κόρης της που θελει να καλοπαντρέψει, αποφασίζει να κλείσει τον Έλγουντ σε ψυχιατρική κλινική. Στο ψυχιατρείο όμως γίνεται λάθος κι αντί του Έλγουντ, κρατούν μέσα τη Βίτα.

Με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στο Κέντρο Επισκεπτών, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Κυριακή 11/9 στις 21:00
Το χαζόμουτρο/The jerk (1979)
Σκηνοθεσία: Καρλ Ράινερ

Ο Νέιβι Τζόνσον, είναι ο υιοθετημένος γιος μιας φτωχής αγροτικής έγχρωμης οικογένειας, του οποίου οι εφευρέσεις τον οδηγούν απο την φτώχεια στα πλούτη και αντίστροφα.

Με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στο Κέντρο Επισκεπτών, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Παρασκευή 16/9 στις 21:00
Πρόγευμα στο Τίφανι/Breakfast at Tiffany’s (1961)

Σκηνοθεσία: Blake Edwards

Η Χόλι Γκολάιτλι, περιφέρεται στη Νέα Υόρκη, και συντηρείται από πλούσιους άντρες, ελπίζοντας ότι το πάρτι δεν θα τελειώσει ποτέ. Γνωρίζει έναν ταλαντούχο συγγραφέα, τον Πολ Βάρτζακ, και μια πλατωνική φιλία θα ξεκινήσει… Ο τρόπος ζωής της, βοηθά τον Πολ να ξεφύγει από το συγγραφικό του μπλοκάρισμα και να δημιουργήσει ξανά.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο γκαζόν.

Σάββατο 17/9
Νεανικά συνθήματα/American graffiti (1973)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Λούκας

Το καλοκαίρι του 1962, μια παρέα συμμαθητών περνούν την τελευταία τους νύχτα στην πόλη τους, λίγο πριν προχωρήσουν στην κολεγιακή ζωή και την ενηλικίωσή τους. Πλημμυρισμένο με rock’n’roll επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, αποτελεί την δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Τζορτζ Λούκας πριν το Star Wars και μέχρι σήμερα, ένα από τα πιο κερδοφόρα κινηματογραφικά έργα στην ιστορία του box-office των ΗΠΑ (κόστισε 777.000 δολάρια, απέφερε 140.000.000!).
Προτάθηκε για 5 Όσκαρ.

Η προβολή θα πραγματοποιθεί στο γκαζόν.

Κυριακή / 18 Σεπτεμβρίου
Κουαντροφένια/Quadrophenia (1979)
Σκηνοθεσία: Φρανκ Ρόνταμ

Λονδίνο, 1965. Ο Jimmy μισεί την ενήλικη ζωή, τις προοπτικές της, τις ευθύνες της, τα πάντα. Είναι ένας Mod που γουστάρει να καβαλάει το scooter του, να κάνει τις βόλτες του με το κορίτσι του και να πλακώνεται με τις μηχανόβιες συμμορίες των Rockers. Εμπνευσμένο από την ομώνυμη rock opera της μπάντας των The Who, αλλά όχι σε μορφή musical Ανάμεσα στο cast μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τους νεαρούς Ray Winstone, Timothy Spall και τον Sting, φυσικά!

Η προβολή θα πραγματοποιθεί στο γκαζόν.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024