Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί κρίνει το μέλλον των διαπραγματεύσεων
Κρίσιμη συνάντηση έχουν από το πρωί ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της νέας εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η συνάντηση κρίνεται ενδιαφέρουσα, καθώς αναμένεται να δώσει ενδείξεις ως προς το πού θα κινηθεί η τουρκική πλευρά, μετά τις συναντήσεις Ακιντζί στην Αγκυρα.
Κρίσιμη συνάντηση έχουν από το πρωί ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της νέας εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία της ημερήσιας διάταξης των άλλων έξι συναντήσεων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά παρατηρητές αναμένουν να προκύψουν κάποιες ενδείξεις ως προς το πού θα κινηθεί η τουρκική πλευρά μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Ακιντζί στην Αγκυρα, ιδιαίτερα ως προς το θέμα της ασφάλειας και της απόσυρσης των κατοχικών στρατευμάτων.
Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι οι επτά συναντήσεις θα κρίνουν το μέλλον της όλης διαδικασίας των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.
Στις επόμενες έξι συναντήσεις θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια, τα οποία συναποτελούν το κυπριακό πρόβλημα, περιλαμβανομένης της διακυβέρνησης, του περιουσιακού, των εδαφικών αναπροσαρμογών και της ασφάλειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Ιρανική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είδε τη φωτογραφία της σορού του Αλί Χαμενεΐ, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ
- Τουλάχιστον 18 ανήλικες αθλήτριες νεκρές και δεκάδες τραυματίες στο Ιράν – Φόβος για περισσότερα θύματα
- Ιράν: Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-1: Ανώτεροι οι ερυθρόλευκοι
- Άρης: «Υπάρχει πλάνο για να φύγουν όλοι οι Έλληνες από το Άμπου Ντάμπι – Σε ξενοδοχείο η αποστολή της ομάδας»
