
Ο συγγραφέας του βιβλίου για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν γλίτωσε τη φυλακή
Το πρώην μέλος των Navy Seals, που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση της επίλεκτης αυτής δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν θα καταβάλει 6,8 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση για να μην προσαχθεί σε δίκη.
Το πρώην μέλος των Navy Seals, που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση της επίλεκτης αυτής δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν θα καταβάλει 6,8 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση για να μην προσαχθεί σε δίκη.
Σύμφωνα με τον φιλικό διακανονισμό που επετεύχθη έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, το Πεντάγωνο δέχθηκε να μην κινήσει ποινική διαδικασία εις βάρος του Μάθιου Μπίσονετ, τον οποίο το Γενικό Επιτελείο κατηγορεί ότι αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της ιεραρχίας του, διευκρίνισε ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Λάσκιν.
Ο Μπίσονετ χάνει τα συγγραφικά του δικαιώματα καθώς του αφαιρούνται όλα τα μέχρι στιγμής ή τα μελλοντικά έσοδα από το βιβλίο του, όπως και από τις ομιλίες που παραχώρησε σχετικά με αυτό.
Το βιβλίο No Easy Day, που έγραψε με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν και κυκλοφόρησε το 2012, έγινε μπεστ σέλερ.
Ωστόσο, το Πεντάγωνο κατήγγειλε ότι περιέχει πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί ως απόρρητες για την επιδρομή, τον Μάιο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Μας έστειλε ψεύτικο μισθωτήριο»: Οι καταγγελίες για τον 27χρονο που εξαπατούσε ενοικιαστές
- Η σαρωτική επέλαση των Shein – Temu και ο γρίφος των 3 ευρώ
- Ντόρτμουντ και Σάλκε «σφίγγουν τον κλοιό» στα διαρκείας
- Καύσωνας: «Ανάσα» από αύριο σε Γαλλία και Βρετανία – Ο «θερμικός θόλος» έφερε ρεκόρ θερμοκρασιών και νεκρούς
- Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών – Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα
- Κρήτη: Στη φυλακή η μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης



