Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Όπως αποκάλυψε Το Βήμα μετά από επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι οι τρείς συνεπιβάτες του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου ήταν οι Επαμεινώνδας Βενετσιάνος και Ευθυμία Βενετσιάνου, από 60 έως 70 ετών και ο Θεοδότης Καρακάσης.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο Λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Επίσης, ο υπουργός είπε ότι «η κόρη και ο γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα του δυστυχήματος, όταν ενημερωθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης, ο εγγονός του 78χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγεί αφού είναι μικρής ηλικίας».

Οσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου, ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε πως μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Είπε επίσης ότι ο οδηγός είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις Αρχές λέγοντας: «Αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του, αλλά ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία. Μάλιστα εξετάσθηκε και το σενάριο μήπως οδηγούσε εγγονός, αλλά ο μεγαλύτερος είναι μόλις 10 χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

    Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου δήλωσε ότι ο 78χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

    Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «ο χειριστής του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του», υπογραμμίζοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ως δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    «Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε και τώρα ποιος θα τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; Πλάκα κάνουμε; Θα πάει σε κανένα νοσοκομείο» πρόσθεσε.

    Η κηδεία του καπετάνιου

    Σε κλίμα οδύνης το μικρό ψαροχώρι της Πέρδικας στην Αίγινα αποχαιρέτησε το πρωί της Πέμπτης τον καπετάνιο της λάντζας, Στέλιο Τρίμη.

    Φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί βρέθηκαν στην κηδεία που έγινε στην εκκλησία της Παναγίτσας, λίγα μέτρα μακριά από όπου έδενε το τουριστικό πλοιάριο. Εκεί ήταν και οι δύο γιοι και τα αδέλφια του άτυχου καπετάνιου που συνόδευσαν τον νεκρό έως το νεκροταφείο της Πέρδικας.

    Αποσύρεται ο Αλ.Λυκουρέζος

    Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου στην υπόθεση της Αίγινας, «όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

    Διαβάστε επίσης:

    Όλη η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

    «Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

    » Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.»

    Εις βάρoς του 78χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές.

    Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι 5 ετών.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ