Τουρκία: Μαζική σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών
Τη σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν τεθεί πριν από ένα εικοσιτετράωρο σε διαθεσιμότητα, διέταξε η εισαγγελία της Αγκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Τη σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν τεθεί πριν από ένα εικοσιτετράωρο σε διαθεσιμότητα, διέταξε η εισαγγελία της Αγκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Οι εν λόγω εισαγγελείς και δικαστές κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται από τις αρχές το δίκτυο γύρο από την κοινότητα του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα απομακρύνθηκαν από τη δημόσια διοίκηση, από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, τους δημόσιους οργανισμούς, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα περισσότερα από 67.000 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν

