Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Google-άροντας» τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Google-άροντας» τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο να βρίσκονται σε εξέλιξη και 10.500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε 306 αθλήματα, το «ψαχτήρι» της Google έχει πάρει φωτιά!

Με τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο να βρίσκονται σε εξέλιξη και 10.500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε 306 αθλήματα, το «ψαχτήρι» της Google έχει πάρει φωτιά!

Προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την «ολυμπιακή» εμπειρία των χρηστών του, ο αμερικανικός κολοσσός δημιούργησε το Google Trends Olympic Hub: έναν κόμβο στον οποίο οι λάτρεις του αθλητισμού από όλον τον κόσμο μπορούν να δουν την διαδικτυακή «κίνηση» γύρω από τα τελευταία νέα, να βρουν ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από αθλητές και αθλήματα που τους ενδιαφέρουν, να απολαύσουν διασκεδαστικά δεδομένα που προκύπτουν από την 31η διοργάνωση θερινών Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά.

Οι τάσεις των Αγώνων

Ποιοι αθλητές γοητεύουν περισσότερο το κοινό, ποια αθλήματα και ποιες στιγμές μαγνητίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον του και ποιες αναζητήσεις χτυπούν «κόκκινο» σε παγκόσμιο επίπεδο; Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο Trends Olympic Hub, ενώ επιπλέον οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν στον παγκόσμιο χάρτη το άθλημα που αγαπά περισσότερο η κάθε χώρα, μέσω των διαδικτυακών αναζητήσεων των πολιτών. Στην περίπτωση της Ελλάδας για παράδειγμα, οι χρήστες του Διαδικτύου φαίνεται να στρέφονται προς το μπάσκετ. Οι Ιταλοί πάλι προτιμούν το βόλεϊ, ενώ οι Γάλλοι φαίνεται πως αγαπούν την κολύμβηση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Google, τα Trends αναμένεται να αποκαλύψουν τι αναρωτιέται ο κόσμος για τα διάφορα αθλήματα, διαδραστικά στοιχεία μέσα από έναν εναλλακτικό πίνακα κατάταξης των μεταλλίων και των αθλημάτων που έχουν μπει στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, όπως επίσης και λίστες με τα πιο δημοφιλή αθλήματα και τους πιο αγαπητούς αθλητές, υπογραμμίζοντας έτσι τι είναι αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου κάθε στιγμή.

«Κάθε τέσσερα χρόνια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τους λάτρεις του αθλητισμού να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με στοιχεία από τις αναζητήσεις» αναφέρει η Λίσα Κριντ, Product Manager της Google.

Τα φρούτα κατεβαίνουν σε αγώνες φρεσκάδας

Στον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων και με στόχο να κάνει το καλοκαίρι μας πιο… γλυκό, η Google εισήγαγε πριν από λίγες μέρες τα Doodle Fruit Games 2016, ή αλλιώς τους δροσερούς αγώνες των… φρούτων. Μέχρι και τις 21 Αυγούστου το διασκεδαστικό app για Android και iOS υπόσχεται να ταξιδέψει τους χρήστες στον πάγκο του Ρίο, όπου τα ώριμα φρούτα διαγωνίζονται με στόχο τον τίτλο του πιο φρέσκου.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024