Άνδρας τουρκικής καταγωγής με ματσέτα συνελήφθη στη Λιέγη
Η βελγική αστυνομία συνέλαβε άνδρα με ματσέτα στη Λιέγη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Η σύλληψη έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά.
Η βελγική αστυνομία συνέλαβε άνδρα με ματσέτα στη Λιέγη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.
Η σύλληψη αυτή έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα με με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, ενός άλλου αστυνομικού.
Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν τρομοκρατική.
Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχθηκε τηλεφώνημα νωρίτερα, αποκλείοντας την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψή του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δεν χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.
Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.
Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής, γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απαγορεύσεις, AI slop και chatbots που δοξάζουν τον Χίτλερ: Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα social media φέτος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/12): Δράση με Stoiximan GBL και Premier League
- Οι αργίες και τα τριήμερα του 2026 – Πότε πέφτει τετραήμερο
- Ελένη Παπαδοπούλου: Τα χρέη και η διαμάχη για το ακίνητο – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του γιου της
- Η διορία για μεταγραφές εκπνέει και αυτοί είναι οι παίκτες που ίσως αλλάξουν μπασκετική στέγη το 2026
- H φωτογραφία του 2025 της UNICEF – Ένα κορίτσι στο Αφγανιστάν μελετάει στο «Κρυφό Σχολειό»

