Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ίστγουντ στηρίζει Τραμπ και αποκαλεί «υπερευαίσθητους» τους Αμερικάνους

Ο Ίστγουντ στηρίζει Τραμπ και αποκαλεί «υπερευαίσθητους» τους Αμερικάνους

O Κλιντ Ίστγουντ, ο 86χρονος βραβευμένος με 4 Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, επέκρινε σφόδρα τη σύγχρονη γενιά των Αμερικανών χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη κι υπερβολικά ευαίσθητη, ενώ δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα κι αν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει «πει πολλά ανόητα πράγματα».

O Κλιντ Ίστγουντ, ο 86χρονος βραβευμένος με 4 Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, επέκρινε σφόδρα τη σύγχρονη γενιά των Αμερικανών χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη κι υπερβολικά ευαίσθητη, ενώ δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα κι αν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει «πει πολλά ανόητα πράγματα».

Ο Ίστγουντ, που βρίσκεται μεταξύ των διάσημων υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις εναντίον των Αμερικανών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire.

«(Ο Τραμπ) κάτι έχει βρει διότι μυστικά όλοι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα, το γλείψιμο» υποστήριξε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Είναι αυτή η γενιά του «γλειψίματος» την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Συναναστρεφόμαστε πραγματικά με μια δειλή γενιά. Φοβούνται μη σπάσουν τ’ αβγά».

«Βλέπουμε ανθρώπους να κατηγορούν άλλους ανθρώπους ότι είναι ρατσιστές κι όλα αυτά. Όταν μεγάλωνα, αυτά τα πράγματα δεν ονομάζονταν ρατσισμός» πρόσθεσε ο Ίστγουντ.

Μεταξύ της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον και του μεγιστάνα, ο 86χρονος τι θα επιλέξει στις προεδρικές του Νοεμβρίου;

«Είναι αρκετά δύσκολο, έτσι δεν είναι; Θα επέλεγα τον Τραμπ… ξέρετε, διότι εκείνη έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Ομπάμα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο «βετεράνος» της μεγάλης οθόνης αναφέρθηκε επιπλέον στην θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε τον Μάιο μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που κατηγόρησε τον δικαστή που έχει αναλάβει τη μήνυση για απάτη στην οποία εμπλέκεται το πανεπιστήμιο του Τραμπ ότι ήταν προκατειλημμένος προς το πρόσωπό του εξαιτίας της πρότασης του δισεκατομμυριούχου να χτιστεί ένα τείχος κατά μήκος των αμερικανομεξικανικών συνόρων. Ο δικαστής Γκονσάλο Κουριέλ είναι Αμερικανός μεξικανικής καταγωγής.

Ο Κλιντ Ίστγουντ είπε στο περιοδικό Esquire ότι ο Τραμπ παρουσιάζεται ως «ρατσιστής διότι είχε μιλήσει για αυτόν τον δικαστή».

«Και ναι, ήταν βλακώδες αυτό που είπε. Εννοώ το να στηρίζεις την άποψή σου στο γεγονός ότι ένας άνδρας γεννήθηκε από Μεξικανούς γονείς ή κάτι τέτοιο» είπε ο Ίστγουντ.

«Έχει πει πολλά ηλίθια πράγματα. Όλοι τους το ίδιο έχουν κάνει. Και οι δύο πλευρές. Αλλά όλοι –οι δημοσιογράφοι κι όλοι οι υπόλοιποι– απαντούν «ναι, αυτό είναι ρατσιστικό» και το κάνουν μέγα ζήτημα. Απλά ξεπεράστε το. Πρόκειται για μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία».

Η συνέντευξη του Κλιντ Ίστγουντ είναι σήμερα ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twtitter.

«Ο Κλιντ Ίστγουντ γεννήθηκε το 1930. Ας ξεκινήσουμε με τον κατάλογο των θεμάτων εκείνων που θεωρούνταν εκείνη την εποχή ρατσιστικά, όταν εκείνος μεγάλωνε» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η Σάρα Μακμπράιντ, η γραμματέας για θέματα Τύπου της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Human Rights Campaign.

Άλλοι τάχθηκαν στο πλευρό του 86χρονου δημιουργού:

«Σε ευχαριστούμε, Κλιντ Ίστγουντ. Ήσουν πάντα ένας εθνικός ήρωας. Είπες αυτό που έπρεπε να πεις» ήταν το tweet ενός χρήστη, του Ρουάρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024