Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Εικαστική έκθεση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη, υπό τον τίτλο «Με τον τρόπο του Γ.Σ.» και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου, φιλοξενείται στο πλαίσιο του59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας.

Στην έκθεση, πουεπιμελείται η Ίρις Κρητικού, τοπία της ζωής και της έμπνευσης, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του Σεφέρη, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πολέμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, έμπνευση από συγκεκριμένα ποιήματα και εικονογραφήσεις στίχων, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη, προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων το οποίο «σκιαγραφεί» την προσωπικότητα του σημαντικού έλληνα ποιητή.

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Σίσσυ Βαμβακά, Ανδρέας Γεωργιάδης , Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Ανδρέας Μαράτος, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Στέλιος Πετρουλάκης, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Πηγή Σπυράτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Σε γνωστούς και απρόβλεπτους χώρους πραγματοποιείται το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που «έχει χορηγό αισιοδοξίας τον Ποιητή Γιώργο Σεφέρη». Μέχρι και τις 28 Αυγούστου διεξάγεται μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη.

Το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων φιλοξενεί τις σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ελεύθερου θεάτρου, καθώς επίσης και την πρόταση ενός θιάσου από την Ινδονησία πάνω στο αρχαίο δράμα αλλά και ένα κλασικό μπαλέτο από τη Μόσχα.

Αφιερωμένος στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη και στο έργο του θα είναι ο Αύγουστος. Οι μεταφράσεις του, τα ποιήματα του, οι Μέρες, οι επιστολές, οι Δοκιμές, οι Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη, τα πορτραίτα του, οι φωτογραφίες του, τα τραγούδια του θα μπουν στη ζωή της πόλης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρής Γκόνης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr είχε δηλώσει πως ο τόπος διεκδικεί «με το στόμα το παρών στην παγκόσμια σκηνή. Θέλουμε να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας ακόμη »μοχλός πίεσης»».

Το περασμένο καλοκαίρι, το Φεστιβάλ δήλωσε με τον τρόπο του την παρουσία του στην επίσημη ελληνική υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για την ένταξή του στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.


Πληροφορίες

Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας
Διάρκεια: 2 – 28 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και Τετάρτη έως Παρασκευή 19.00 – 21.30
Είσοδος ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024