
Εγκαινιάζεται η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, που στεγάζεται στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου.
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, που στεγάζεται στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου.
Η χρονολογική παρουσίαση του αρχαιολογικού υλικού διαρθρώνεται σε τρεις βασικές ενότητες -τους Προϊστορικούς, τους Ιστορικούς και τους Βυζαντινούς και Μεταβυζαντινούς Χρόνους- και οργανώνεται στους θεματικούς άξονες του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.
Τα εκθέματα δίνουν μια διαχρονική εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στο Ρέθυμνο από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την Ενετοκρατία.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση, μικρή δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και μουσική εκδήλωση, με τον Αιμίλιο Πολίτη στο πιάνο.
Η είσοδος στον χώρο των εγκαινίων θα είναι ελεύθερη στο κοινό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στην Άρτα
- Πέθανε ο αδερφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Είχε βρεθεί τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο γραφείο του
- Αταμάν: «Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα»
- Χανιά: Συλλαλητήρια για να κλείσει η βάση της Σούδας – «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»
- Ανδρουλάκης από Καππαδοκία: Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, χάνουν την ταυτότητά τους
- Αποθέωση για τον Άντερσον – Νέα ηγετική εμφάνιση από τον διεθνή μέσο της Νότιγχαμ




