Υπό παρακολούθηση με «βραχιολάκι» ήταν ένας εκ των δραστών στη Νορμανδία
Οι γαλλικές Αρχές παρακολουθούσαν τον έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης σε εκκλησία στη Ρουέν της Νορμανδίας, σύμφωνα με εισαγγελέα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. Ένας εκ των δραστών έχει ήδη ταυτοποιηθεί: πρόκειται για τον 18χρονο Αντέλ Κερμίς, ο οποίος προσπάθησε δύο φορές να ταξιδέψει στην Συρία. Ο δράστης φορούσε μάλιστα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο ήταν μη ενεργό για πέντε ώρες την ημέρα.
Οι γαλλικές Αρχές παρακολουθούσαν τον έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης σε εκκλησία στη Ρουέν της Νορμανδίας, σύμφωνα με εισαγγελέα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.
Ο δράστης ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί είναι ο 18χρονο Αντελ Κερμίς, ο οποίος επιχείρησε να φτάσει στη Συρία το 2015.
Είχε τεθεί υπό αυστηρή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ανέφερε ο εισαγγελέας. Το βραχιολάκι ήταν μη ενεργό για πέντε ώρες την ημέρα, γεγονός που του επέτρεπε να φεύγει από το σπίτι του χωρίς επιτήρηση, σημείωσε ο εισαγγελέας.
Πρόσθεσε ότι είχε καταφέρει να διαφύγει από τις Αρχές δύο φορές, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες.
Οι Αρχές επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και τον δεύτερο δράστη της επίθεσης, ενώ έφοδοι πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας.
Ο 18χρονος και ο συνεργός του εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στη Ρουέν και ανάγκασαν τον 86χρονο ιερέα Ζακ Χάμελ να γονατίσει πριν του κόψουν τον λαιμό και βιντεοσκοπήσουν την πράξη τους. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.
Τον Μάρτιο ο Κερμίς είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης.
Ο Κερμίς καταγόταν από την πόλη όπου έλαβε χώρα η επίθεση.
Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση και ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες συλλήψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Πίτερς για τη μεταγραφή του Μόρις στον Ολυμπιακό…
- Την ώρα που οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βενεζουέλα, Πούτιν και Λουκασένκο δείχνουν τη συμπαράστασή τους στον Μαδούρο
- Η Disney επενδύει 1 δισ. στην OpenAI και ανοίγει το «θησαυροφυλάκιο» χαρακτήρων στο Sora
- Συναγερμός στο Χαμόγελο του Παιδιού – Εξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας στα Πετράλωνα
- Φαρίντ: «Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός με πίστεψε» (vid)
- Χριστούγεννα: Πότε σταματούν τα μαθήματα και κλείνουν τα σχολεία

