Επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στο Κόσοβο η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι διόρισε την πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου επικεφαλής της αποστολής EULEX στο Κόσοβο.
Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι διόρισε την πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου επικεφαλής της αποστολής EULEX στο Κόσοβο.
Το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποσύρει από τις Βρυξέλλες την Μόνιμη Αντιπρόσωπο και την είχε μεταθέσει δυσμενώς στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.
Οι Βρυξέλλες είχαν εκφράσει έκπληξη για τη δυσμενή μετάθεση της κ. Παπαδοπούλου, η οποία ήταν Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ μόλις για έναν χρόνο (2014 – 2015).
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Ελληνας γίνεται επικεφαλής σε αποστολή της ΕΕ. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κ. Παπαδοπούλου διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση παρ’ όλο που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Παπαδοπούλου είχε διατελέσει πρέσβης στα Σκόπια από το 2007 ως το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- MyHealthApp Launches: Full Digital Health Records in One App
- Ο Ετό απέκλεισε τον Αμπουμπακάρ για να μην του σπάσει το ρεκόρ
- Διαμαρτυρία αγροτών έξω από γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα – Πέταξαν άχυρα
- Φυγόποινος κρύφτηκε σε φάτνη και έκανε το… άγαλμα για να γλυτώσει την σύλληψη
- Φοινικούντα: Ο ρόλος των δύο ηθικών αυτουργών στο διπλό έγκλημα – Τι έκαναν ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας
- «Στη ψυχή είμαι ένας Κρητικός» – Ο Γιάννης Σμαραγδής για τον Καποδίστρια, την Ελλάδα και αυτούς που δεν ήθελαν την ταινία του
