Ολοκληρώθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του Χίλτον
Με σχήμα - συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.
Με σχήμα – συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας που διενεργεί η Alpha Bank για την πώληση ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θυγατρικής του ομίλου, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Hilton Athens. Στην κατάληξη της φάσης αυτής θα αναδειχθεί ο πλειοδότης.
Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκέντρωσε διεθνές ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν κινήθηκαν ανάμεσα στα 140 και 170 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν ο αμερικανικός όμιλος Hines, η τουρκική Dogus Holdings, η ελληνική ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star, ο ισπανικός όμιλος Barcelo που διαχειρίζεται 100 ξενοδοχεία σε 19 χώρες, ο νοτιοαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων Orion Hotels & Real Estate, με χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, ο αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται επίσης στον ξενοδοχειακό τομέα και η Pacifica μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.
Στις 11 Μαρτίου 2016 πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets, στην οποία ανατέθηκαν οι διαδικασίες για την πώληση του ξενοδοχείου. Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ξενοδοχειακές αλυσίδες και ισχυρά funds ενδιαφέρθηκαν να λάβουν περισσότερα στοιχεία για το ξενοδοχείο. Ο αρχικός στόχος της Alpha Bank ήταν στην τελική φάση να παραμείνουν πέντε ενδιαφερόμενοι, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να επιτυγχάνεται τον Ιούλιο.
Χριστίνα Πουτέτση
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
- Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα
- Ιράν: Πανηγυρισμοί στην Τεχεράνη για την κατάρριψη των δύο αμερικανικών αεροσκαφών – Το Ισραήλ βομβαρδίζει γέφυρες στον Λίβανο
- Αντετοκούνμπο για τους Μπακς: «Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω είναι σαν προσβολή για εμένα»
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Σχέσεις: Πόση «δύναμη» έχουμε πάνω στον σύντροφό μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442