Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με την Δικαιοσύνη
«Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με την Δικαιοσύνη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
«Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με την Δικαιοσύνη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
«Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών Ενώσεων για μία σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν» ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, και πρόσθεσε:
«Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους καιαξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας».
Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους».
«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη» τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την κατάσταση, την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός» και σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, την έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων. Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης».
Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τη συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω διώξεων να αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των αγροτών – Θα της γυρίσει μπούμερανγκ
- Παπασταύρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, για χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών της Ελλάδος
- Super League: Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής
- Ο ξεχασμένος Ιρλανδός: Ο Μικ Μίνι έθαψε τον εαυτό του ζωντανό για 61 ημέρες αναζητώντας φήμη και χρήμα
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
- Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων – Πότε θα πληρωθεί

