Cosco: Παρακάμπτει τον Πειραιά, λόγω των απεργιών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Να παρακάμψει το λιμάνι του Πειραιά για το χρονικό διάστημα που έχουν προκηρυχθεί κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε η Cosco. Έτσι, τα εμπορεύματα κατευθύνονται στο λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας. «Εχουμε πελάτες, δεν μπορούν να είναι όμηροι των απεργιών» λένε πηγές της εταιρείας.
Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την επισήμανση του επικεφαλής της COSCO Σου Λιρόνγκ στον πρωθυπουργό ότι «καλό θα ήταν στην Ελλάδα να μη γίνονται τόσες απεργίες» και έγινε κατανοητό τι ακριβώς εννοούσε.
Σύμφωνα με Τα Νέα, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν οι σιδηροδρομικοί από την Παρασκευή έως και αύριο Τρίτη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η COSCO έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξυπηρέτηση των πελατών της που βρίσκονται στην Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη.
Έτσι, εδώ και τρεις ημέρες τα πλοία της αλλάζουν ρότα, παρακάμπτουν τον Πειραιά και κατευθύνονται στο λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας, απ’ όπου τα εμπορεύματα μεταφέρονται σιδηροδρομικώς στους τελικούς αποδέκτες.
«Εχουμε πελάτες, δεν μπορούν να είναι όμηροι των απεργιών» λένε πηγές της εταιρείας, που εξηγούν ότι η παράκαμψη είναι προσωρινή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα ανήμερα της επετείου του δυστυχήματος στα Τέμπη λόγω της 24ωρης απεργίας
- Κρήτη: Κάθειρξη 6 ετών σε 54χρονο που πυροβόλησε δύο ανήλικους σε μποστάνι
- Άννα Κορακάκη: Η τρυφερή ανάρτηση με τη νεογέννητη κορούλα της – Το μήνυμα της
- Λίντσεϊ Βον: Τι είναι το «σύνδρομο διαμερίσματος» που απείλησε με ακρωτηριασμό τη θρυλική σκιέρ (vid, pics)
- Σε «Red Code» ξανά ο Έβρος – Χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό
- Ουκρανία: Ο πόλεμος έχει προκαλέσει την εκπομπή 311 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2


