Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κομισιόν «παγώνει» προσωρινά κονδύλια για κατασκευαστικά έργα

Η Κομισιόν «παγώνει» προσωρινά κονδύλια για κατασκευαστικά έργα

Σε προσωρινή διακοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Επιτροπή, λόγω στρέβλωσης ανάθεσης έργων δημοσίων συμβάσεων. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι αυτή η προσωρινή διακοπή των πληρωμών είναι μια «τυπική διαδικασία», έως ότου επιβεβαιωθεί ότι οι δαπάνες της ΕΕ είναι κανονικές, στο πλαίσιο της προστασίας του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Σε προσωρινή διακοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Επιτροπή, λόγω στρέβλωσης ανάθεσης έργων δημοσίων συμβάσεων.

Με επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές, η Επιτροπή τονίζει ότι μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Μαΐου η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον τομέα των κατασκευών, αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα, διακόπτοντας προσωρινά τις πληρωμές από τα Ταμεία Συνοχής που σχετίζονται με ορισμένα έργα υποδομής στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι αυτή η προσωρινή διακοπή των πληρωμών είναι μια «τυπική διαδικασία», έως ότου επιβεβαιωθεί ότι οι δαπάνες της ΕΕ είναι κανονικές, στο πλαίσιο της προστασίας του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στα κράτη- μέλη να δώσουν περισσότερες πληροφορίες και, εάν είναι απαραίτητο, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ξαναρχίσουν οι πληρωμές από τα κοινοτικά ταμεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές αρχές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή και παραμένει σε στενή επαφή μαζί τους, προκειμένου να εργαστούν από κοινού για την επανεκκίνηση των πληρωμών το συντομότερο δυνατό προς όφελος της ελληνικής πραγματικής οικονομίας.

Όπως σχολίασε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προσωρινή διακοπή των πληρωμών αφορά ένα «πολύ μικρό ποσό», ύψους 13,5 εκατ. ευρώ και θα ξαναρχίσουν μόλις οι ελληνικές αρχές στείλουν μια «ικανοποιητική απάντηση στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα επωφελείται από 20 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024