Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσύ, από ποια πλευρά κοιμάσαι;

Εσύ, από ποια πλευρά κοιμάσαι;

...

Είναι γνωστό ότι στα ζευγάρια, ο καθένας έχει τη δική του πλευρά στο κρεβάτι: ο ένας κοιμάται δεξιά και ο άλλος αριστερά – και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, μια συνήθεια που άπαξ και εδραιωθεί δεν αλλάζει, ακόμη και όταν το ζευγάρι κοιμάται αλλού, π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο στις διακοπές ή όταν φιλοξενείται σε κάποιο άλλο σπίτι.

Συνεπώς, αν είστε ζευγάρι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αλλάξετε πλευρά. Όμως, αν δεν είστε, καλό είναι να γνωρίζετε τι παρατήρησαν οι επιστήμονες για τις διαφορές των ανθρώπων σε σχέση με την πλευρά του κρεβατιού που προτιμούν να κοιμούνται, ή για την ακρίβεια να σηκώνονται από το κρεβάτι.

Η νέα μελέτη λοιπόν που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία σε δείγμα 1000 ατόμων, δείχνει ότι όχι μόνο υπάρχει διαφορά, αλλά και ότι είναι σημαντική: όσοι σηκώνονται από το κρεβάτι από την αριστερή πλευρά του, είναι πιο πιθανό να ξυπνούν με καλύτερη διάθεση σε σχέση με τους άτυχους που διαλέγουν ή αναγκάζονται να σηκώνονται από τη δεξιά! Δεν έχετε διάθεση το πρωί λοιπόν; Ίσως κυριολεκτικά να ξυπνήσατε από τη λάθος πλευρά!

Και τα αποτελέσματα δεν σταματούν εκεί: όσοι σηκώνονται από την αριστερή πλευρά διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουν περισσότερους φίλους από όσους σηκώνονται από τη δεξιά και απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά τους. Αντίθετα, όσοι σηκώνονται από τη δεξιά είναι πιο «κλειστοί» και απαισιόδοξοι, πέρα από κακοδιάθετοι κάθε το πρωί.

Tο 36% των ανθρώπων προτιμούν να κοιμούνται μόνοι τους, αν και είναι παντρεμένοι

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκάλυψε η μελέτη είναι ότι το 36% των ανθρώπων που είναι ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται μόνοι τους, με τους σχεδόν μισούς να προσπαθούν να αποφύγουν το ροχαλητό από το έτερο ήμισυ και το ένα πέμπτο να παραδέχονται απλώς πως προτιμούν να απλώνονται σε όλο το κρεβάτι.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερευνητές δεν εξέτασαν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεση των συμμετεχόντων όταν ξυπνούν. Ωστόσο είναι δελεαστικό να σκεφτούμε ότι αλλάζοντας απλώς πλευρά στο κρεβάτι με το σύντροφό μας, μπορούν τα πρωινά μας να γίνουν πιο ευχάριστα. Οι ειδικοί του ύπνου πάντως, τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνάμε ευδιάθετοι είναι να φροντίζουμε να κοιμόμαστε 7,5 έως 8 ώρες κάθε βράδυ.

Πηγή: iatrikanews.gr

gamos.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024