Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα βινύλια πατάνε γκάζι για το Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Τα βινύλια πατάνε γκάζι για το Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Τα βινύλια βρήκαν τη νέα στέγη τους δίπλα στα κλασικά μοντέλα αυτοκινήτου με ελεύθερη είσοδο και ανανεώνουν για ακόμα μια φορά το ραντεβού τους με όλους τους εραστές του βινυλίου στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο, Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Τα βινύλια βρήκαν τη νέα στέγη τους δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου με ελεύθερη είσοδο και ανανεώνουν για ακόμα μια φορά το ραντεβού τους με όλους τους εραστές του βινυλίου στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο, Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Η μεγάλη γιορτή για το βινύλιο έχει γίνει πλέον θεσμός και στη φθινοπωρινή εκδοχή της θα περιμένει το κοινό στον 4ο όροφο του μουσείου, με χιλιάδες βινύλια, live happenings και θέα όλη την Αθήνα.

Η ιστορία του Vinyl Is Back, του αυθεντικού vinyl bazaar show, ξεκίνησε στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι τον Μάρτιο του 2013. Μετά από 5 πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις εκεί, στη συνέχεια άφησε το στίγμα του στο φιλόξενο χώρο του «Cine Κεραμεικός» και συνεχίζει την πορεία του στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου».

Ήδη, από τις τελευταίες διοργανώσεις το Vinyl is back έδειξε το νέο του χαρακτήρα ως μια νέα πολυμορφική γιορτή αποτελούμενη από χιλιάδες βινύλια προς πώληση, συναυλίες, DJ sets, προβολές, συζητήσεις και πλήθος παράλληλων δρώμενων. Έτσι, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια το φεστιβάλ κατάφερε να πετύχει το στόχο του, να μην παραμείνει, δηλαδή, απλώς ένα από τα (πολλά) παζάρια δίσκων που διεξάγονται κατά καιρούς, αλλά να εξελιχθεί σε ένα vinyl festival, μια πραγματική γιορτή για την μουσική και το βινύλιο. Παράλληλα, επέλεξε να αντιμετωπίσει το βινύλιο, όχι ως ένα vintage προϊόν για μερικούς παθιασμένους συλλέκτες, αλλά να το συστήσει ως ένα ιδιαίτερο format ακρόασης μουσικής, σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στη νέα γενιά, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του -Vinyl is back-, και συμβάλλοντας στην ολική επαναφορά του βινυλίου.

Το γεγονός αυτό τονίζει και ο Γιάννης Αλεξίου, υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας του Vinyl is back, ή αλλιώς η «ψυχή της οργάνωσης», σε συνέντευξή του στο in.gr:

«(To Vinyl is back) Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς πια στο κυνήγι του βινυλίου έχουν μπει για τα καλά και οι νεότεροι που άκουγαν γι’ αυτά μόνο από τους μεγαλύτερους. Έτσι το Vinyl is back έχει γίνει σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων. Αναζητούν δίσκους που δεν έχουν ή ψάχνουν σπάνιους όπως οι συλλέκτες ή ανυπομονούν για απρόβλεπτες συναντήσεις παλιών φίλων!

»Σίγουρα το Vinyl is back έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό που λέμε «το βινύλιο επιστρέφει» και η αίγλη του αγγίζει και τους νέους πια. Τα περισσότερα καινούργια βινύλια περιέχουν και σε ψηφιακή μορφή το μουσικό περιεχόμενο, αλλά και τον κωδικό για downloading! Η πιο συγκινητική στιγμή της αναβίωσης του βινυλίου που έζησα πρόσφατα ήταν όταν μέσω facebook με προσέγγισε ένας άγνωστος σε μένα φοιτητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να τον βοηθήσω στην διπλωματική του για το μεταπτυχιακό που έχει θέμα το βινύλιο».

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is back»:

  • Καταστήματα πώλησης δίσκων
  • Ιδιώτες / Συλλέκτες δίσκων
  • Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
  • Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές, κ.α.)
  • Αξεσουάρ για βινύλια
  • Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
  • Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
  • Έπιπλα / Βάσεις για ηχοσυστήματα
  • Μουσικές Αφίσες,
  • Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
  • Μουσικά Βιβλία
  • Πωλητές Μουσικών Οργάνων (εταιρείες/ ιδιώτες)
  • Handmade Bazaar

Από την 8η διοργάνωση του μεγάλου φεστιβάλ για το βινύλιο ξεχωρίζουν:

  • Πλειστηριασμοί

Πλειστηριασμοί σπάνιων δίσκων στα πρότυπα μεγάλων vinyl bazaar στο εξωτερικό θα λάβουν χώρα για πρώτη φορά στο Vinyl Is Back. Τους πιο σπάνιους δίσκους των εκθετών θα τους διεκδικήσουν οι vinyl maniacs σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

  • Αφιέρωμα στα 00’s

Η ρεβάνς της πιο παρεξηγημένης δεκαετίας στο Vinyl Is Back. Η δεκαετία που κυκλοφόρησαν τα λιγότερα βινύλια και ταυτόχρονα η δεκαετία που άρχισε η επανάκαμψη τους. Το Vinyl Is Back θυμίζει στους σημερινούς εφήβους που μπαίνουν στο κόσμο του βινυλίου τι άκουγαν πιτσιρικάδες και ξαναπαίζει τα «διαμάντια» των 00’s για τους μεγαλύτερους που ψάχνουν νεότερα μουσικά ακούσματα.

  • Blues κατάσταση

Το Vinyl Is Back αγκαλιάζει και παίζει τα blues και υπόσχεται μια μεγάλη έκπληξη για τους φανατικούς φίλους του είδους.

  • Bass Exhibition

Μοναδική και πρωτότυπη έκθεση μπάσων από την κορυφαία συλλογή στον κόσμο γνωστού έλληνα session μουσικού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και live happening.

  • DJs Sets

Οι καλύτεροι DJs θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του τριημέρου επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας μόνο βινύλια στα decks του Vinyl Is Back.

Info
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος)

Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου : 5 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Eίσοδος ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024