Το πρόγραμμα συναντήσεων Τσίπρα-πολιτικών αρχηγών
Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει αυτή την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αλλαγή. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις βολές που αντάλλαξαν χθες Μαξίμου και Συγγρού, η συζήτηση δεν αναμένεται σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα.
Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το γραφείο του πρωθυπουργού το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει, αυτήν την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αλλαγή.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις βολές που αντάλλαξαν χθες Μαξίμου και Συγγρού, η συζήτηση δεν αναμένεται σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα.
Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ως εξής:
- Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, την Τρίτη στις 17:00.
- Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 23/6 στις 12:00.
- Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη 23/6 στις 16:00
- Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 23/6 στις 18:00
- Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή 24/6 στις 10:00
- Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή 24/6 στις 12:00.
Στον απόηχο των διαρροών για τις συναντήσεις αυτές χθες, Κυριακή, από το Μαξίμου και τη ΝΔ αντηλλάγησαν βολές, κάτι που φανερώνει πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού δεν θα υλοποιηθεί υπό συνθήκες συναίνεσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση.
- Τα ραντεβού Τσίπρα με τους αρχηγούς για Σύνταγμα, εκλογικό νόμο
- Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τη συνάντηση της Πέμπτης
Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει «μόνο την πρόταση απλής και ξεκάθαρης αναλογικής, χωρίς κανένα bonus, με διατήρηση του 3% για είσοδο στην Βουλή και χωρίς το σπάσιμο καμίας περιφέρειας».
Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει ότι «οφείλουμε όλοι μας να διευρύνουμε την έννοια της δημοκρατίας και να στηρίξουμε τις κυβερνήσεις συνεργασιών για το καλό της Ελλάδας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ