Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
«Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ’ επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ».
Ειδικότερα:
Με νομοθετικές ρυθμίσεις στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:
- Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.
- Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
- Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.
Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι σε ό,τι αφορά την σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στην ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.
«Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση του συνολικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και όχι την απορρύθμιση της λιμενικής εργασίας για όλα τα λιμάνια της χώρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.
«Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει ανταποκριθεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιδιώξεις που η ίδια έθεσε. Θεωρούμε, επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έμμα Καρυωτάκη: Σε δίκη παραπέμπεται και η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ
- Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»
- «Απέτυχε» το πρόγραμμα καθαρισμού του Έβερεστ – Η κορυφή του κόσμου έγινε χωματερή
- Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τα έβαλε με την Παρτιζάν: «Ξαφνικά βρήκε χρήματα για έναν παίκτη όπως ο Πέιν»
- Σοκ στην Ιταλία μετά τον θάνατο μητέρας και κόρης από τροφική δηλητηρίαση – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τράπεζες: Αλλαγές στις συναλλαγές λόγω Πρωτοχρονιάς