Έξι ρώσους χούλιγκαν, που επέστρεφαν από τη Μασσαλία για το Euro, έθεσε υπό κράτηση η γερμανική αστυνομία στην Κολωνία επειδή επιτέθηκαν άγρια και τραυμάτισαν ισπανούς τουρίστες στο κέντρο της πόλης.

Οι έξι χούλιγκαν, ηλίκιας από 26 μέχρι 30 ετών, φέρονται να είναι μέλη γνωστής ακραίας οπαδικής οργάνωσης. Βρίσκονταν στο ταξίδι της επιστροφής προς τη Μόσχα από τη Μασσαλία, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε ζήσει συμπλοκές μεταξύ βρετανών και ρώσων οπαδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κολωνίας, οι χούλιγκαν επιτέθηκαν «ιδιαίτερα βίαια» σε δύο ισπανούς τουρίστες και τη συνοδό τους, τραυματίζοντας βαριά έναν εξ αυτών. Το περιστατικό έγινε στην πλατεία μεταξύ του Καθεδρικού και του σιδηροδρομικού σταθμού, δηλαδή στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Οι πέντε από αυτούς τέθηκαν υπό κράτηση επί τόπου, και ο έκτος κατάφερε να φύγει απαρατήρητος. Ο τελευταίος εντοπίστηκε ωστόσο λίγο αργότερα, τη νύχτα προς Παρασκευή, στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να πάρει την πτήση για Μόσχα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέχεια αστυνομικός εκπρόσωπος, στην κατοχή τους βρέθηκαν εισιτήρια για τον αγώνα Αγγλίας-Ρωσίας στη Μασσαλία, αν και σημειώθηκε ότι ακόμη δεν είναι διαπιστωμένο εάν όντως είχαν καταφέρει να μπουν στο γήπεδο.

Το ζήτημα των ρώσων χούλιγκαν στο Euro, που έχει καταλήξει να απειλεί ακόμη και την παρουσία της Ρωσίας στο πρωτάθλημα, έχει ξεφύγει από το καθαρά αθλητικό πεδίο και έχει αποκτήσει και διπλωματικές διαστάσεις: Ο ρώσος ΥΠΕΞ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση των γαλλικών Αρχών να συλλάβουν δεκάδες οπαδούς, ενώ ο γάλλος πρεσβευτής στη Μόσχα είχε κληθεί για να λάβει μήνυμα που μιλούσε για «υποδαύλιση αντιρωσικού αισθήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ