
Πράσινο φως από το EWG για την εκταμίευση της δόσης
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι οδηγεί σε δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιούνιου το αργότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι οδηγεί σε δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιούνιου το αργότερο.
Θα προηγηθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια της ευρωζώνης (όπου απαιτείται), το Eurogroup της 16ης Ιούνιου, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που θα δώσει το τελικό πράσινο φως για τη μεταβίβαση του ποσού στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο θέματα που μεταφέρονται στη διαδικασία των οροσήμων (milestones ) για τα 2,8 δισ. ευρώ που απομένουν είναι η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η νομική προστασία των μελών του ΤΑΙΠΕΔ και του υπερταμείου.
Η Ελλάδα εκπροσωπείται την Πέμπτη στο συγκεκριμένο Euro Working Group από τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Η προειδοποίηση της Μόσχας στις διπλωματικές αποστολές στο Κίεβο – Γιατί τώρα, τι μπορεί να συμβεί
- Κέιτ Μίντλετον: Γιατί επιλέγει την Ιταλία ως τον πρώτο της προορισμό μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο;
- Η επόμενη βόμβα της παγκόσμιας οικονομίας – Τι σχεδιάζει το FSB
- Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Ιράν «με προσωπικό μήνυμα» για το Σχέδιο Ελευθερία – Η Τεχεράνη «δεν συμμορφώθηκε»
- Σάκοτα: «Καλή ομάδα η Μάλαγα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε έρθει πιο κοντά στο επίπεδό της»
- Η εκδίκηση της «τίμιας» ταβέρνας: Γιατί επιστρέφουμε στο χάρτινο τραπεζομάντιλο
