Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαγική» υποδοχή για τον θεατρικό Χάρι Πότερ

«Μαγική» υποδοχή για τον θεατρικό Χάρι Πότερ

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι θαυμαστές του διοπτροφόρου μάγου την παράσταση «Harry Potter and the Cursed Child» (Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί), η οποία ανέβηκε σε θέατρο του Λονδίνου. Στη διάρκεια της παράστασης ακούγονταν επιφωνήματα θαυμασμού ή έκπληξης από τα μαγικά κόλπα που πραγματοποιούνταν επί σκηνής ή από τις αποκαλύψεις που επιφύλαξε το θεατρικό στους θεατές.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι θαυμαστές του διοπτροφόρου μάγου την παράσταση «Harry Potter and the Cursed Child» (Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί), η οποία ανέβηκε σε θέατρο του Λονδίνου.

Στη διάρκεια της παράστασης ακούγονταν επιφωνήματα θαυμασμού ή έκπληξης από το κοινό που παρακολουθούσε με αγωνία τα μαγικά κόλπα που πραγματοποιούνταν επί σκηνής ή τις αποκαλύψεις που επιφύλαξε η παράσταση στους θεατές.

Το πρώτο μέρος της παράστασης ανέβηκε στο Palace Theatre του Λονδίνου. Η παράσταση παρουσιάζεται σε δύο μέρη και το δεύτερο μέρος θα ανέβει στη σκηνή το βράδυ της Πέμπτης.

Στους περίπου 1.500 θεατές δόθηκαν σηματάκια που τους ζητούσαν να «κρατήσουν τα μυστικά» της παράστασης. Το σύνθημα είχε δώσει η ίδια η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ, που παρακάλεσε μέσω Twitter όσους δουν την παράσταση να μην κάνουν spoilers. «Αφήστε το κοινό να απολαύσει το Καταραμένο Παιδί με όλες τις εκπλήξεις που έχουμε χτίσει μέσα στην ιστορία» έγραψε η Ρόουλινγκ.

Το Deadline αναφέρει στην κριτική του ότι «τα κόλπα σπάνια μοιάζουν με κόλπα. Το γεγονός ότι βλέπεις τη μαγεία ζωντανά, την κάνει συχνά πιο εντυπωσιακή από την CG μαγεία των ταινιών».

Οι θεατές, πολλοί ντυμένοι ως μάγοι και μάγισσες, είχαν στηθεί από νωρίς στην ουρά, προκειμένου να περάσουν από τον αυστηρό έλεγχο και να μπουν στο θέατρο.

Μεταξύ άλλων, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει κουκουβάγιες να πετάνε στην αίθουσα (αν και μία έκανε την «επανάστασή» της και συνέχισε να πετά πάνω από το κοινό και να μην επιστρέφει στον εκπαιδευτή της).

Μιλώντας στο BBC μετά το πρώτο μέρος της παράστασης, θαυμαστές του Χάρι Πότερ δήλωσαν ότι το «Cursed Child» ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Η Telegraph έγραψε ότι το κοινό «ήρθε θέλοντας μαγεία και αποζημιώθηκε με το παραπάνω», ενώ η Mirror αναφέρει ότι «τα μαγικά και οι κατάρες ενώνονται με το γέλιο και το δράμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί θα είναι απολύτως η επιτυχία που όλοι περιμένουν».

Οι κριτικοί ανέφεραν, επίσης, ότι οι ενήλικες εκδοχές των Χάρι, Ρον και Ερμιόνη παραμένουν πιστές στους παιδικούς εαυτούς τους, ενώ οι φαν έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση

Η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Χάρι Πότερ, Άλμπους, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε».

To «Cursed Child» διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μάχη του Χάρι Πότερ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ. Αποτελεί σίκουελ της σειράς βιβλίων της Ρόουλινγκ και γίνεται, έτσι, η όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ.

«Την ώρα που ο Χάρι αντιμετωπίζει ένα παρελθόν που αρνείται να μείνει εκεί που ανήκει, ο νεότερος γιος του, Άλμπους, πρέπει να παλέψει με το βάρος μίας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε» αναφέρει η σύνοψη της υπόθεσης.

«Την ώρα που το παρελθόν και το παρόν συγχέονται με τρόπο δυσοίωνο, τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος πρέπει να μάθουν την άβολη αλήθεια: μερικές φορές, το σκοτάδι έρχεται από μέρη που δεν το περιμένεις» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της παράστασης.

Και σε μορφή βιβλίου

Σημειώνεται ότι το θεατρικό κείμενο θα κυκλοφορήσει σε μορφή βιβλίου -και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το κείμενο που έγραψε η Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον Τζον Τίφανι θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μία ημέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, στις 31 Ιουλίου.

Στην Ελλάδα, το κείμενο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το e-book της ελληνικής γλώσσας θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Χάρι Πότερ και του κόσμου της Ρόουλινγκ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024