Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπίγκελοου και Ντελ Τόρο κλείνουν συμφωνίες με HBO, Amazon

Μπίγκελοου και Ντελ Τόρο κλείνουν συμφωνίες με HBO, Amazon

Μεγάλοι σκηνοθέτες έρχονται στη μικρή οθόνη. Η Κάθριν Μπίγκελοου (The Hurt Locker) και Άνταμ ΜακΚέι (Το Μεγάλο Σορτάρισμα) υπέγραψαν συμφωνίες για να φέρουν τους πιλότους των νέων τους πρότζεκτ στο HBO, ενώ το ίδιο θα κάνουν για τα δικά τους πρότζεκτ στο Amazon οι Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Κέβιν ΜακΝτόναλντ.

Αγγελική Στελλάκη

Είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια: Διάσημοι και βραβευμένοι σκηνοθέτες να στρέφονται στη μικρή οθόνη και στις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming, προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα το όραμά τους.

Οι τελευταίοι που έκλεισαν συμφωνίες είναι η Κάθριν Μπιγκελόου («The Hurt Locker») στο HBO, καθώς και ο Άνταμ Μακ Κέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα») στο ίδιο δίκτυο. Το HBO ζήτησε από τους σκηνοθέτες να παρουσιάσουν πιλότους για τα πρότζεκτ τους «Μογκαντίσου, Μινεσότα» και «Succession» αντίστοιχα.

Αλλά και το Amazon παρήγγειλε από διάσημους σκηνοθέτες πιλότους: η συνδρομητική υπηρεσία ετοιμάζεται να παρουσιάσει το «Carnival Row» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ενώ ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ μεταφέρει το «Strange New Things» του Μάικλ Φάμπερ.

Το «Mogadishu, Minessota», το νέο πρότζεκτ της Κάθριν Μπίγκελοου ήταν αρχικά γνωστό με τον τίτλο «The Recruiters». Η σειρά λέγεται ότι θα αφορά τον μυστικό κόσμο της στρατολόγησης μαχητών από τζιχαντιστές, αν και επισήμως παρουσιάζεται ως ένα οικογενειακό δράμα για Σομαλούς που ζουν στη Μινεάπολη. O K’Naan γράφει, είναι παραγωγός και θα σκηνοθετήσει τον πιλότο, ενώ η Μπίγκελοου θα έχει χρέη παραγωγού. Ωστόσο, πολλοί ελπίζουν ότι η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις θα περάσει και πίσω από τις κάμερες.

Στο HBO φέρνει και ο Άνταμ ΜακΚέι το «Succession». Μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Σεναρίου «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», ο σκηνοθέτης εξακολουθεί να ασχολείται με το 1% των ανθρώπων που κατέχουν τον παγκόσμιο πλούτο. Το «Succession» ασχολείται με μία ισχυρή, πλούσια και δυσλειτουργική εταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Παραγωγός της σειράς θα είναι ο Γουίλ Φέρελ, στενός φίλος του ΜακΚέι.

Την ίδια στιγμή, το Amazon ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον πιλότο του «Carnival Row», ενός πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Η σειρά βασίζεται στο σενάριο του Τράβις Μπίκαμ (Pacific Rim) με τίτλο «The Killing on Carnival Row», το οποίο έχει λάβει εξαιρετικά σχόλια και «κυκλοφορεί» στους διαδρόμους του Χόλιγουντ εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Πρόκειται για ένα μεταφυσικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο μέλλον, αλλά σε ένα μέλλον που μοιάζει με το Λονδίνο του 18ου αιώνα. Το Script Shadow περιγράφει το σενάριο ως «μια διαβρωτική φαντασμαγορία» και μιλά για σελίδες «ποτισμένες στο αψέντι και σε αίμα γεμάτο παραισθησιογόνα, το οποίο πιάνει φωτιά από μία λάμπα αερίου που εκρήγνυται».

Τέλος, ο Κέβιν Μακ Ντόναλντ («Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας») φέρνει στο Amazon τη μεταφορά του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας, «Strange New Things». Το μυθιστόρημα του Μάικλ Φάμπερ («Under the Skin») έχει ως ήρωα έναν ιερέα που συμμετέχει σε μια γαλαξιακή ιεραποστολή και ανακαλύπτει ότι πίσω στη Γη, η πίστη της συζύγου του δοκιμάζεται μετά από μία σειρά φρικτών περιστατικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024