Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες με χρέη από 30 ευρώ
Την αποστολή e-mails σε 50.000 φορολογούμενους με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ ο καθένας ξεκίνησε η γγ Δημοσίων Εσόδων. Απειλή κατασχέσεων στο ειδοποιητήριο δεν υπάρχει, αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ.
Την αποστολή e-mails σε 50.000 φορολογούμενους με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ ο καθένας ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι ειδοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου.
Από τη ΓΓΔΕ εξαιρέθηκαν οι οφειλές σε ρύθμιση, σε αναστολή είσπραξης ή εκτέλεσης, οι οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης, καθώς και οι οφειλέτες κάτω των 18 ετών.
Όπως αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, δεν τίθεται θέμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι θα καλούνται να εισέλθουν στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας (www.gsis.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς τους, για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην άμεση «τακτοποίηση» της εκκρεμότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δυτική Όχθη: Πέντε συλλήψεις υπόπτων μετά από επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων – Τραυμάτισαν βρέφος
- Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της οικογένειας ΜακΚίσικ (pics)
- Άρης Μουγκοπέτρος: Συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων στην Τρίπολη μετά από μήνυση της συζύγου του
- Sean «Diddy» Combs: Ζητά αποφυλάκιση και ακύρωση της καταδίκης του
- Τέλη κυκλοφορίας: Στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους
- Πέιν: «Η Παρτιζάν μου έδωσε μια ευκαιρία – Μίλησα με τον Ουάσινγκτον πριν έρθω»

