Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων
Τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων έφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Στη διατύπωση του νομοσχεδίου προστίθεται ότι οι εν λόγω εταιρείες θα λειτουργούν υπό το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, ενώ θα υποχρεούνται να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις αναδιάρθρωσης πριν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.
Τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων έφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Στη διατύπωση του νομοσχεδίου προστίθεται ότι οι εν λόγω εταιρείες θα λειτουργούν υπό το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, ενώ θα υποχρεούνται να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις αναδιάρθρωσης πριν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.
Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις:
- οι εταιρείες που θα αποκτούν «κόκκινα» δάνεια θα λειτουργούν υπό την επιφύλαξη διατάξεων που ισχύουν στην Ε.Ε.
- οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται και αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώνονται να παρουσιάζουν εναλλακτικές δυνατότητες αναδιάρθρωσης των δανείων «ώστε να μην προχωρούν σε αναγκαστικές εκτελέσεις πριν εξαντλήσουν όλες τις προϋποθέσεις»,
- ορίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στα Υποθηκοφυλακεία για τις μεταβιβάσεις πακέτων δανείων, που σήμερα είναι στα 100 ευρώ, αυξάνεται στα 2.500 ευρώ και καταβάλλεται από την εταιρεία διαχείρισης δανείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442