Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους νέους X-Men

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους νέους X-Men

Μία από τις δημοφιλέστερες σειρές κόμικ, οι X-Men έρχονται ξανά στην μεγάλη οθόνη, με το «X-Men: Απόκαλιψ». Αυτή τη φορά, η ομάδα των μεταλλαγμένων έχει να αντιμετωπίσει έναν αρχαίο μεταλλαγμένο -ηλικίας 5.000 ετών που προκαλεί χάος σε πολιτισμούς που θεωρεί ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. Η υπόθεση, οι χαρακτήρες, το μέλλον των X-Men.

Αγγελική Στελλάκη

Μία από τις δημοφιλέστερες σειρές κόμικ, οι X-Men έρχονται ξανά στην μεγάλη οθόνη, με το «X-Men: Απόκαλιψ».

Η σειρά ταινιών μετρά έξι ταινίες με ήρωες την ομάδα των μεταλλαγμένων της Marvel και άλλες τρεις με μεταλλαγμένους που ανήκουν στην ομάδα των X-Men αλλά έχουν τη δική τους ταινία -ανάμεσά τους ο Wolverine και ο Deadpool.

Αυτή τη φορά, η ομάδα των μεταλλαγμένων έχει να αντιμετωπίσει έναν αρχαίο μεταλλαγμένο -ηλικίας 5.000 ετών που προκαλεί χάος σε πολιτισμούς που θεωρεί ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. Ο Apocalypse έχει δίπλα του τέσσερις υπερ-μεταλλαγμένους, τους «τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης» που ακολουθούν πιστά το όραμά του.

«Το “Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος” είχε ταξίδι στο χρόνο και τεράστια ρομπότ, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με καταστροφές παγκόσμιας κλίμακας και θεούς. Δεν χάνουμε ποτέ την πραγματική καρδιά της ιστορίας και τους χαρακτήρες, αφού αυτά είναι τα πιο σημαντικά, σίγουρα όμως είναι ό,τι πιο θεαματικό έχουμε δει στο σύμπαν των X-Men» λέει ο σκηνοθέτης, Μπράιαν Σίνγκερ.

Ο σκηνοθέτης

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για άλλη μία φορά ο Μπράιαν Σίνγκερ. Με το X-Men: Απόκαλιψ ο Σίνγκερ φτάνει να σκηνοθετεί την τέταρτή του ταινία X-Men (οι άλλες τρεις είναι: X-Men, X2, X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος).

Σημειώνει έτσι ρεκόρ περισσότερων ταινιών σε franchise υπερηρώων που σκηνοθετεί ένας σκηνοθέτης (οι Κρίστοφερ Νόλαν και Σαμ Ράιμι έχουν υπογράψει από μία τριλογία ο καθένας τους).

Μιλώντας για την ταινία, ο Σίνγκερ λέει: «Έβρισκα συναρπαστική την εικόνα ενός αρχαίου μεταλλαγμένου, τον οποίο οι σύγχρονοί του θα έβλεπαν ως θεό, αλλά και το πώς εκείνος θα έβλεπε τα πράγματα σήμερα. Ο Απόκαλιψ πιστεύει ότι είναι ευθύνη του να χτίσει μια κοινωνία χωρίς το βάρος της εγγενούς βαρβαρότητας του ανθρώπινου είδους, και θα το κάνει με κάθε κόστος. Θεωρεί τον εαυτό του όχι μόνο ως θεό αλλά ως ΤΟΝ Θεό – κάτι που τον καθιστά συναρπαστικό κακό».

Οι μεταλλαγμένοι

Οι κακοί

Ο Όσκαρ Άιζακ (Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει) ερμηνεύει τον Ελ Σάμπα Νουρ, έναν μεταλλαγμένο 5.000 ετών που από την αρχαία Αίγυπτο βρίσκεται ξαφνικά… στα ’80s. Ο Άιζακ σημειώνει ότι ο Απόκαλιψ είναι «η πλέον ισχυρή δημιουργική και καταστρεπτική δύναμη στον πλανήτη. Όταν κάποιοι πολιτισμοί δίνουν την εντύπωση ότι δεν εξελίσσονται, τότε τους καταστρέφει για να δώσει την θέση τους σε καινούριους. Έτσι, προκύπτει μια επική μάχη ανάμεσα στους μεταλλαγμένους και τον υπερ-μεταλλαγμένο – είναι φοβερή!».

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες είναι εκείνος του Μαγκνέτο, ο οποίος παραδοσιακά κινείται σε γκρίζες ηθικά περιοχές. Στο X-Men: Απόκαλιψ τον συναντάμε σε ευάλωτη θέση, σε μία προσπάθεια να ζήσει μια ήρεμη ζωή. Η προσπάθεια αυτή διακόπτεται και ο Έρικ Λέσερ θα κινηθεί από τη δύναμη της εκδίκησης.

Η Σάιλοκ (Ολίβια Μαν) είναι μία ισχυρή δολοφόνος νίντζα με τηλεπαθητικές ικανότητες, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του Απόκαλιψ. Την Σάιλοκ την έχουμε δει ξανά στο σύμπαν των X-Men και συγκεκριμένα στο Last Stand.

Πριν μπει στην ομάδα των X-Men η Στορμ (Αλεξάντρα Σιπ) ήταν ένα «χαμίνι» στους δρόμους του Καΐρου. Η μεταλλαγμένη που ελέγχει τον καιρό βλέπει τη δύναμή της να αυξάνεται ως ένας από τους «τέσσερις καβαλάρηδες» του Απόκαλιψ. Στις παλιές ταινίες την είχαμε δει να την ερμηνεύει η Χάλε Μπέρι.

Ο Έιντζελ (Μπεν Χάρντι) είναι άλλος ένας ισχυρός μεταλλαγμένος που είχαμε συναντήσει ξανά στο Last Stand (ερμηνευμένο τότε από τον Μπεν Φόστερ). Διαθέτει φτερά και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σίνγκερ «δεν είναι ένας πολύ καλός άγγελος».

Οι καλοί

Πλήθος παλιών και καινούριων μεταλλαγμένων παρελαύνουν από την νέα ταινία X-Men.



Ο Καθηγητής Χ συνεχίζει το έργο του στο σχολείο για μεταλλαγμένους που έχει φτιάξει. Ο Τσαρλς Εξέβιε (τον υποδύεται πάλι ο Τζέιμς ΜακΆβοϊ) «είναι πια πιο υπεύθυνος αλλά και αισιόδοξος» -όπως λέει ο Μακ Άβοϊ. «Περιτριγυρίζεται από ιδιοφυείς μαθητές και μαθήτριες, και μπορεί να κοιτάξει πέρα από την προκατάληψη, τον φόβο και το μίσος που πλανώνται πάνω από τον κόσμο. Όμως, οι χειρότεροί του φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά με τον Απόκαλιψ. Ο Τσαρλς πρέπει να ωριμάσει και να δει την πραγματικότητα – και να γίνει πιο στρατευμένος, δηλαδή περισσότερο σαν τον Μαγκνέτο».

Η Ρέιβεν/Μιστίκ θεωρείται ηρωίδα στον κόσμο τον μεταλλαγμένων μετά την παρέμβασή της που είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η δολοφονία του αμερικανικού προέδρου. Η ίδια επικεντρώνεται στη διάσωση των μεταλλαγμένων. Σύμφωνα με την ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς, «ο χαρακτήρας είναι περισσότερο Ρέιβεν και λιγότερο Μιστίκ σε αυτήν την ιστορία, γιατί δεν μπορεί να είναι ο αληθινός εαυτός της σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμη εντελώς φιλικός προς τους μεταλλαγμένους».

Στη νέα ταινία X-Men συναντάμε αρκετά από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας του Καθηγητή Χ. Η Σόφι Τέρνερ αναλαμβάνει τον ρόλο της Τζιν Γκρέι (που είχε στις παλιές ταινίες η Φάμκε Γιάνσεν), ενώ ο Τάι Σέρινταν είναι ο Σάικλοψ (αναλαμβάνοντας από τον Τζέιμς Μάρσντεν). Ο δημοφιλής Nightcrawler του Χ2 (που ερμήνευε ο Άλαν Κάνινγκ) επιστρέφει και τον ερμηνεύει ο Κόντι Σμιτ-Μακ Φι, ενώ η Λάνα Κόντορ είναι η Τζουμπιλί.

Παράλληλα, επιστρέφουν οι Beast (Νίκολας Χουλτ), Quicksilver (ο Ίβαν Πέτερς πάλι σε… μεγάλα κέφια).

Όσο για τον Wolverine, μπορούμε να πούμε ότι ο χαρακτήρας που ερμηνεύει και πάλι ο Χιού Τζάκμαν κάνει μία cameo -αλλά χαρακτηριστική- εμφάνιση στην ταινία.

Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα στο Κεμπέκ του Καναδά.

Το μέλλον

Ποιο είναι το μέλλον των ταινιών X-Men;

Ο παραγωγός της σειράς ταινιών, Σάιμον Κίνμπεργκ επιβεβαίωσε στο Collider ότι μετά τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980, σειρά έχει η δεκαετία του 1990. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε κοντά στο να κλείσει ένας κύκλος, καθώς η πρώτη ταινία X-Men που βγήκε το 2000 διαδραματιζόταν πάνω – κάτω την ίδια περίοδο.

Άλλωστε, η δεκαετία του 1990 πάντα ταίριαζε στους X-Men που έφτασαν σε νέα επίπεδα δημοτικότητας στη διάρκειά της.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών, Μπράιαν Σίνγκερ άφησε να εννοηθεί ότι στις επόμενες ταινίες X-Men θα μπορούσαμε να δούμε και κοσμικά στοιχεία. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που απαντώ αυτή την ερώτηση κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει στα κόμικ είναι ένας μεγάλος εξωγήινος, ένας διαστρικός ένοικος στο σύμπαν των X-Men, το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί. Αυτό θα μου φαινόταν αρκετά διασκεδαστικό, καθώς είμαι τεράστιος θαυμαστής του Star Wars και του Star Trek και το να εξερευνήσω το σύμπαν του X-Men και το να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω θα ήταν οπτικά συναρπαστικό» τόνισε.

Ωστόσο, μερικοί από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες μπορεί να μην επιστρέψουν. Η Τζένιφερ Λόρενς, μιλώντας για τη σειρά ταινιών, σημειώνει ότι η ίδια, ο Φασμπέντερ και ο ΜακΆβοϊ συζητούσαν για το εάν θα επιστρέψουν για τις επόμενες ταινίες (το συμβόλαιό τους έληξε με το Απόκαλιψ). «Η Fox πρέπει να είναι τρομοκρατημένη, επειδή η συμφωνία που κάναμε (μεταξύ μας) ήταν ότι εάν ένας από εμάς δεν επιστρέψει, δεν θα επιστρέψει κανείς» λέει η διάσημη ηθοποιός.

Το «X-Men: Απόκαλιψ» προβάλλεται ήδη στις αίθουσες (και σε 3D).

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024