Δύο μεγάλες παραγωγές από το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι
...
Με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές, τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», υποδέχεται το καλοκαίρι του 2016 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η μία καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: o Κέννυ ΜακΛέλλαν (σκηνικά-κοστούμια), ο Δημήτρης Θεοχάρης (μουσική), ο Έντι Λάμε (χορογραφία-κίνηση), ο Αλέκος Γιάνναρος (φωτισμοί).
Ο Γιάννης Στάνκογλου θα ερμηνεύσει –σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού– τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός νέων ηθοποιών.
Η παράσταση θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στις 6 και 7 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 15 και 16 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Ο «Αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.
Φέτος το καλοκαίρι, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή, τρυφερή και τολμηρή προσέγγιση στο έργο. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: ο Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνικά και κοστούμια), ο Θοδωρής Οικονόμου (μουσική), ο Δημήτρης Παπάζογλου (χορογραφίες) κι ο Σάκης Μπιρμπίλης (φωτισμοί).
Το ΚΘΒΕ με την παράσταση αυτή καλωσορίζει μετά από 13 χρόνια απουσίας την πρωταγωνίστριά του Φιλαρέτη Κομνηνού. Συμπρωταγωνιστούν Ταξιάρχης Χάνος, η Έφη Σταμούλη, ο Κώστας Σαντάς, ο Δημήτρης Κολοβός σε ένα θίασο 35 ηθοποιών.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου (Τρίτη έως Παρασκευή) από 1 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: Πώς έγινε η τραγωδία με το παιδί που βρέθηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι – Το αναζητούσε η μητέρα του για ώρες
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης
- Ο Βινίσιους θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ, αλλά δεν… βιάζεται
- Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε 76 κιλά κάνναβης στο σπίτι του
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα αποκτούν αριθμό ταυτότητας για λόγους ασφάλειας
- Ολυμπιακός: Ήδη 7.000 ανανεώσαν τα διαρκείας τους για τη νέα σεζόν
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ανατροπή και συγκάλυψη από τον βοηθό του – «Τον άφησε να πεθάνει» λένε οι αδελφές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442