Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση, αναμένω συμφωνία την Τρίτη
Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης, σημειώνοντας ότι έχει ήδη μιλήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης, σημειώνοντας ότι έχει ήδη μιλήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός από το Σεντάι της Βόρειας Ιαπωνίας, εν όψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.
Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι δικαιολογούν η τρέχουσα κατάσταση και οι οικονομικές εξελίξεις και αυτό εν μέρει οφείλεται σε γεωπολιτικούς κινδύνους.
Για άλλη μια φορά προειδοποίησε δε για τις επιπτώσεις της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο: «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα».
Για την πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Όλοι θα συμφωνήσουμε στο να ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα λάβουν μια απόφαση που είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και θα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανικές επιθέσεις με 300 drones εναντίον ρωσικού εδάφους
- Νίκολας Μπρέντον: Πέθανε ο ηθοποιός του «Buffy the Vampire Slayer», σε ηλικία 54 χρόνων
- ΗΠΑ: Πιθανή χρήση χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράν – «Δεν θα σας το έλεγα αν το έκανα» λέει ο Τραμπ
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Το στοιχείο που «ξεκλειδώνει» το μακάβριο μυστικό
- Εξαιρετικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open
- Ιράν: Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους πεζοναύτες – Η καταστροφή μεγαλώνει ενώ συμπληρώνονται 3 εβδομάδες πολέμου
