Ενδιαφέρον από Γερμανικά Ταμιευτήρια για συνεργασία με Ελλάδα
Τη βούληση για συνεργασία με την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων. Την πρόθεσή του να εισηγηθεί τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Δραγασάκης.
Τη βούληση για συνεργασία με την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων.
Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Δραγασάκης.
Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με τον τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, ενημερώθηκε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Παράλληλα ο κ. Bergmann εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός-‘Αρης: Ο Κοντούρης έκανε το θέατρο της χρονιάς
- Μπέτις – Σεβίλλη 2-2: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Ανδαλουσίας
- Ρωσία: Το κλείσιμο του Ορμούζ θα δημιουργήσει ανισορροπίες στις αγορές πετρελαίου και αερίου
- Η Κάρα Ντελεβίν πιστεύει ότι «ο αλγόριθμος των social media δεν έχει καλές προθέσεις»
- Ιράν: Μέσω Αζερμπαϊτζάν εγκαταλείπουν τη χώρα 500 Ρώσοι
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν
