«Επτά επί Θήβας» και «Αγαπητικός της βοσκοπούλας» από το ΚΘΒΕ
Με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές, τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις, και τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, υποδέχεται το καλοκαίρι του 2016 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές, τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», υποδέχεται το καλοκαίρι του 2016 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η μία καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: o Κέννυ ΜακΛέλλαν (σκηνικά-κοστούμια), ο Δημήτρης Θεοχάρης (μουσική), ο Έντι Λάμε (χορογραφία-κίνηση), ο Αλέκος Γιάνναρος (φωτισμοί).
Ο Γιάννης Στάνκογλου θα ερμηνεύσει –σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού– τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός νέων ηθοποιών.
Η παράσταση θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στις 6 και 7 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 15 και 16 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Ο «Αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.
Φέτος το καλοκαίρι, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή, τρυφερή και τολμηρή προσέγγιση στο έργο. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: ο Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνικά και κοστούμια), ο Θοδωρής Οικονόμου (μουσική), ο Δημήτρης Παπάζογλου (χορογραφίες) κι ο Σάκης Μπιρμπίλης (φωτισμοί).
Το ΚΘΒΕ με την παράσταση αυτή καλωσορίζει μετά από 13 χρόνια απουσίας την πρωταγωνίστριά του Φιλαρέτη Κομνηνού. Συμπρωταγωνιστούν Ταξιάρχης Χάνος, η Έφη Σταμούλη, ο Κώστας Σαντάς, ο Δημήτρης Κολοβός σε ένα θίασο 35 ηθοποιών.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου (Τρίτη έως Παρασκευή) από 1 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
- Ισοπαλία στο Σίτι Γκράουντ (1-1), στη ζώνη του υποβιβασμού η Τότεναμ (0-1)
- Θριάσιο: Πτώση τμήματος της οροφής σε θάλαμο ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442