Επίσκεψη Θεοδωράκη στους πρόσφυγες του Ελληνικού
Επίσκεψη στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται περίπου 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τους δήμαρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.
Επίσκεψη στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται περίπου 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τους δήμαρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι, παρά τις προσπάθειες των δήμων παραμένουν ανυπέρβλητα προβλήματα, τα οποία δεν θα λυθούν χωρίς αποσυμφόρηση του χώρου.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.
Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες», ενώ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η κατάσταση στο Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής». Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σημείωσε: «Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup
- Πέθανε ο Φρανσίς Μαρμάντ – Η «πένα» που έκανε την τζαζ τρόπο ζωής
- Ιράν: Πέθανε ο Μπαχράμ Μπεϊζαΐ, από τους σημαντικότερους Ιρανούς σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς
- Μακρόν: Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι
- Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων

