H EBRD εξετάζει να χρηματοδοτήσει τον TAP με ποσό έως 1,5 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει να χρημαδοτήσει την κατασκευή του Διαδρατικού Αγωγού (TAP) με ποσό έως 1,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD για την ενέργεια, στο Reuters. Tο συνολικό δάνειο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ προσφέρει η EBRD, πρόσθεσε.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει να χρημαδοτήσει την κατασκευή του Διαδρατικού Αγωγού (TAP) με ποσό έως 1,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD για την ενέργεια, σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη.
«Εξετάζουμε να δώσουμε ποσό έως 500 εκατ. ευρώ από δικά μας κεφάλαια για τον TAP και θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με άλλες τράπεζες κοινοπρακτικό δάνειο έως 1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Ρικάρντο Πούλιτι.
O ίδιος είπε ότι το συνολικό δάνειο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ προσφέρει η EBRD.
Η κατασκευή του TAP αναμένεται να κοστίσει 6 δισ. ευρώ περίπου.
«Μαζί με τη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, κεφάλαια από χρηματοδότες του έργου και από οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, νομίζω ότι θα χρηματοδοτηθεί πλήρως» σημείωσε ο επικεφαλής της EBRD.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
