Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Με Γούντι Άλεν και «Café Society» ξεκινά το Φεστιβάλ των Καννών

Στην Κρουαζέτ βρίσκεται ο εργασιομανής Γούντι Άλεν για την πρεμιέρα της ταινίας του «Café Society» που ανοίγει την αυλαία του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το Φεστιβάλ υπόσχεται έντεκα ημέρες γεμάτες σινεμά, ενώ πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην Κρουαζέτ βρίσκεται ο εργασιομανής Γούντι Άλεν για την πρεμιέρα της ταινίας του «Café Society» που ανοίγει την αυλαία του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του, μία ταινία του Γούντι Άλεν προβάλλεται στην έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το «Café Society», η νέα ταινία του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές του Κρίστεν Στούαρτ και Τζέσε Άιζενμπεργκ. Η ταινία εκτυλίσσεται στην Αμερική της δεκαετίας του 1930 και προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στο σημαντικό Φεστιβάλ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, η Μπλέικ Λάιβλι και ο Στιβ Καρέλ.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ είχαν προβληθεί στο παρελθόν τα «Hollywood Ending» (2002) και «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (2011).

Η ταινία είναι η 49η του Γούντι Άλεν και λαμβάνει χώρα στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30. Ο Άιζενμπεργκ (ο Λεξ Λούθορ του νέου Batman v. Superman) ερμηνεύει έναν νεαρό που φτάνει στο Χόλιγουντ ελπίζοντας να μπορέσει να δουλέψει στη βιομηχανία του θεάματος, ερωτεύεται και επηρεάζεται από το στέκι καλλιτεχνών (το λεγόμενο «Café Society» του τίτλου).

Διευθυντής φωτογραφίας στην ταινία είναι ο θρυλικός Βιτόριο Στοράρο (Αποκάλυψη Τώρα).

Στη συνέντευξη Τύπου στις Κάννες, η Κρίστεν Στούαρτ παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν, καθώς ο Άλεν της ζήτησε να παίξει την νεαρή, γλυκιά γραμματέα ενός ισχυρού ατζέντη, η οποία δείχνει στον αφελή Νεοϋορκέζο ανιψιό του ατζέντη το Χόλιγουντ.

«Η καλύτερη σχέση που μπορείς να έχεις με έναν σκηνοθέτη είναι όταν αυτός σου δείχνει κάτι για τον εαυτό σου, το οποίο δεν γνωρίζεις» είπε η Στούαρτ.

Ο 80χρονος Άλεν αποφάσισε ότι η ταινία χρειαζόταν αφήγηση και ανέλαβε ο ίδιος τον ρόλο του αφηγητή.

Και καθώς η ταινία μιλά για το Χόλιγουντ, σκηνοθέτης και σταρ έσπευσαν να πουν τη δική τους άποψη.

«Υπάρχει μία ευκαιριακή, αδηφάγα τρέλα που λαμβάνει χώρα» είπε η Στούαρτ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό εάν κάποιος θέλει να βγάλει χρήματα. «Οι άνθρωποι πολεμούν ο ένας τον άλλο για να φτάσουν στην κορυφή στις περισσότερες βιομηχανίες και το Χόλιγουντ έχει μία επιφανειακή πλευρά που το κάνει αυτό περισσότερο φανερό. Σκεφτείτε τι συμβαίνει στο σχολείο και πολλαπλασιάστε το. Επικρατεί τρέλα» είπε η νεαρή ηθοποιός.

Ο Άλεν είπε ότι το Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 ήταν ένας κόσμος όπου ο ένας τρώει τον άλλο. Η Μπλέικ Λάιβλι σημείωσε ότι τότε τα στούντιο ήταν ιδιοκτήτες των σταρ. «Τώρα, τα μέσα ενημέρωσης είναι πιο επεμβατικά, όσο περισσότερη πρόσβαση έχουν στην γνώση. Και εάν δεν έχουν πρόσβαση, την σκαρφίζονται» σημείωσε.

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών πραγματοποιείται έως τις 22 Μαΐου. Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ (Mad Max).

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που θα βρεθούν στις Κάννες βρίσκουμε και παλιούς «γνώριμους» του Φεστιβάλ (όπως τους αδελφούς Νταρντέν και τον Ξαβιέ Ντολάν).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις νέες ταινίες των Τζιμ Τζάρμους, Παρκ Τσαν-Γουκ, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, Άντρεα Άρνολντ, Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, Κεν Λόουτς, Ξαβιέ Ντολάν και Πέδρο Αλμοδόβαρ -μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The BFG», η νέα ταινία της Τζόντι Φόστερ με τον Τζορτζ Κλούνι και την Τζούλια Ρόμπερτς, καθώς και το «The Nice Guys» με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024