Δραπέτης των φυλακών Δομοκού επιχείρησε να διαφύγει μέσω Έβρου
Σε λεωφορείο, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει με πλαστό διαβατήριο το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, στον Έβρο, για να διαφύγει στην Τουρκία, εντοπίστηκε 38χρονος Γεωργιανός. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης, ωσστόσο, όπως προέκυψε, είχε αποδράσει, μετά από εξαήμερη άδεια, από τις φυλακές Δομοκού, όπου ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία και ληστεία.
Σε λεωφορείο, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, στον Έβρο, για να διαφύγει στην Τουρκία, εντοπίστηκε, σε συνήθη έλεγχο στοιχείων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος Γεωργιανός, δραπέτης των φυλακών Δομοκού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στις 15 Απριλίου, τους επέδειξε διαβατήριο των γεωργιανών Αρχών, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό, ενώ τους δήλωσε και ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Σε βάρος του 38χρονου κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Ωστόσο, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο εν λόγω Γεωργιανός στις 12 Απριλίου είχε λάβει εξαήμερη τακτική άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές Δομοκού. Κατηγορείται πλέον και για απόδραση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής