Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεμονάδα-δηλητήριο για τον Jay Z

Λεμονάδα-δηλητήριο για τον Jay Z

...

«Αν η ζωή σου δώσει λεμόνια, κάνε τα λεμονάδα» λέει η Μπιγιονσέ, δημιουργώντας έναν χυμό συναισθημάτων με τo νέο της visual album, που έχει προκαλέσει θύελλα.
Το «Lemonade» της Μπιγιονσέ, δε μοιάζει με κανένα άλλο μουσικό άλμουμ. Όχι μόνο με κάποιο δικό της αλλά γενικότερα κι αυτό κυρίως γιατί μοιάζει (κι ίσως και να είναι) αυτοβιογραφικό. Η Μπιγιονσέ είναι καλλιτέχνης. Τραγουδίστρια, ηθοποιός, στιχουργός αλλά πάνω απ’ όλα γυναίκα, μητέρα, σύζυγος κι όλοι αυτοί οι ρόλοι υπάρχουν τώρα στην τέχνη της όσο ποτέ.

Το γεμάτο συμβολισμούς «Lemonade» διαφέρει, καθώς πρόκειται για μια υψηλής αισθητικής μικρού μήκους ταινία σε μορφή βιντεοκλίπ που προβλήθηκε απ΄το κανάλι HBO. Το οπτικό μέρος λειτουργεί παράλληλα με τα τραγούδια που συνοδεύει, ξεδιπλώνoντας το πλήθος συναισθημάτων της Μπιγιονσέ που κυμαίνονται από την οργή μέχρι την απάθεια. Μούσα της, ένας άντρας χωρίς όνομα που την θυμώνει, την υποτιμά, την απατά, αλλά το υπονοούμενο δεν μπορούσε να είναι πιο σαφές. Το άρωμα του συζύγου της Jay Z είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Η απειλή της «άλλης γυναίκας», επίσης και η Μπιγιονσέ περνάει στην αντεπίθεση με στίχους όπως: «You cantaste the dishonesty/ it’s on your breath», «her skin over mine, her hair over mine, her hands as gloves, her teeth as confetti», «He only want me when I’m not there. He better call Becky with the good hair».
Η τελευταία αυτή φράση, «με θέλει μόνο όταν δεν είμαι εκεί, καλύτερα να φωνάξει την Μπέκι με τα ωραία μαλλιά», έχει ξεσηκώσει κυνήγι μαγισσών ή μάλλον ερωμένων, με τους οργισμένους θαυμαστές της παγκοσμίως να αναζητούν την πέτρα του σκανδάλου, την πραγματική «Becky». Ένα συμβάν που διαδραματίστηκε στο ασανσέρ του περσινού Met Gala, είχε θεατή τη Μπιγιονσέ και πρωταγωνιστές την αδελφή της, Σολάνζ Νόουλς και τον Jay Z. Ντοκουμέντο, καθώς η κάμερα ασφαλείας δείχνει την σωματική επίθεση της θυμωμένης Σολάνζ επάνω του, αλλά μόνο υποθέσεις έγιναν για το τι ακριβώς συνέβη.

Ποια είναι όμως αυτή η «Μπέκι»; H σχεδιάστρια μόδας Ρέιτσελ Ρόι, φίλη της Σολάνζ και πρώην σύζυγος του μουσικού παραγωγού Ντέιμον Ντας (συνεργάτη του Jay Z), αμέσως μετά την κυκλοφορία του «Sorry» ανέβασε στο Instagram, ποστ για το οποίο μετάνιωσε αργότερα. Ένα selfie με λεζάντα, «Good hair don’t care, but we will take good lighting, for selfies, or self truths, always. Live in the light #nodramaqueens» που ήταν αρκετό για να θεωρηθεί πώς είναι η «Μπέκι». Όταν τα πράγματα αγρίεψαν και δέχτηκε πάμπολλες επιθέσεις, έσβησε το ποστ κι έκανε τον λογαριασμό της ιδιωτικό απαντώντας με ένα tweet: «Σέβομαι την αγάπη, τoυς γάμους, τις οικογένειες και την δύναμη. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει ανεχτό από κανέναν, ό,τι κι αν συμβεί, είναι το κάθε είδους bullying», εξηγώντας πως είναι απλά μια παρεξήγηση και πως οι φήμες δεν έχουν καμία βάση. Μετά απ’ αυτό, οι fans της Μπιγιονσέ άφησαν τη Ρέιτσελ Ρόι κι επιτέθηκαν στη Ρίτα Όρα, επειδή μετά την κυκλοφορία του «Sorry» ανέβασε φωτογραφία στο Snapchat, φορώντας σουτιέν με λεμόνια κατηγορώντας την πώς εκείνη είναι η «Μπέκι με τα ωραία μαλλιά». Για την ιστορία πάντως, στο περσινό Met Gala , η Ρίτα Όρα ήταν εκείνη που αγκάλιαζε και φωτογραφιζόταν συνεχώς με τον διάσημο ράπερ, ντυμένη με σέξι κατακόκκινο φόρεμα αλλά και σε άλλες φωτό που πόσταρε στο Instagram. Σύμπτωση; Mάλλον όχι…
Υπονοούμενα για τις απιστίες του Jay Z έχει κατά καιρούς κάνει και η ίδια η Μπιγιονσέ, όπως εκείνο το σχόλιο που έκανε σε τηλεοπτικό σόου, ότι δηλαδή, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει στον ανοιχτό γάμο που εκείνος θέλει.

Όμως, κι ας κλείσουμε εδώ με τη “λεμονάδα”, μην ξεχνάμε πώς ο μουσικός της παραγωγός, είναι ο ίδιος ο Jay Z που κατηγορείται παντού σ’ αυτό το άλμπουμ. Δεν είχε ιδέα τι πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο, ούτε τι αντίκτυπο θα έχει στον κόσμο; Μήπως λοιπόν οι φανατικοί θαυμαστές πρέπει να κοιτούν και πίσω απ’ την βιτρίνα πριν ταυτιστούν τα μάλα με το είδωλό τους και τα προβλήματά του;
Ας δούμε λοιπόν το «Lemonade» σαν αυτό ακριβώς που είναι. Τέχνη και μάρκετινγκ.

IFrame

gamos.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024