Προβάδισμα ΔΗΣΥ και πολυκομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση στην Κύπρο
Παρά την αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1,8% στο 3,6%, η Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου στην Κύπρο θα είναι πολυκομματική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΡΙΚ.
Παρά την αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1,8% στο 3,6%, η Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου στην Κύπρο θα είναι πολυκομματική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΡΙΚ.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 23,5%, το ΑΚΕΛ 17%, το ΔΗΚΟ 9% και η ΕΔΕΚ 4,5%.
Ακολουθούν η Συμμαχία Πολιτών με ποσοστό 4%, οι Οικολόγοι και το Κίνημα Αλληλεγγύη με 3% και το ΕΛΑΜ με 1,5 %.
Στο ερώτημα, αν θα πάνε να ψηφίσουν στις 22 Μαΐου, 51% απάντησαν «σίγουρα ναι», 21% «ναι», 15% «μάλλον όχι» και 13% «σίγουρα όχι».
Στην παράσταση νίκης, το 75% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο ΔΗΣΥ και 10% το ΑΚΕΛ.
Την έρευνα διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η κοινοπραξία EDEX- ΙMR ΛΤΔ. Διεξήχθη με δείγμα 1.000 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
- Eurovision: O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού
- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ή αυξήσεις ή ελλείψεις
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι μαχητικοί Κύπριοι «λύγισαν» από δύο γκολ σε έξι λεπτά (vid)
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)