Frontex: Ραγδαία μείωση των αφίξεων στα νησιά τον Μάρτιο
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μειώθηκε κατά περισσότερο από 50% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ανακοίνωσε η Frontex.
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μειώθηκε κατά περισσότερο από 50% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ανακοίνωσε η Frontex.
«Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν να διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο κατά τον μήνα Μάρτιο ανήλθε στους 26.460» ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών-μελών της ΕΕ.
Περίπου 3.500 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 11 ημέρες του Μαρτίου ενώ από την 1η μέχρι την 20ή Μαρτίου είχαν εντοπιστεί 22.900 άνθρωποι να επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με τη Frontex, ο αριθμός των μεταναστών που διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ιταλία διπλασιάστηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δοκάρι για τον Ολυμπιακό, σε σουτάρα του Γιαζίτσι (vid)
- Τηλεφώνημα Ζελένσκι-Γουίτκοφ για τη διαπραγμάτευση – Σύνοδος για την Ουκρανία στο Λονδίνο τη Δευτέρα
- Σπουδαία στιγμή: Λαμπαδηδρόμος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πολονάρα (vids)
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
