Ντόχα: Χωρίς συμφωνία για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου η σύνοδος
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ντόχα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ντόχα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.
«Δεν υπάρχει συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαϊκών Πηγών της Νιγηρίας, Εμάνουελ Ίμπε Κατσίκουου.
Την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου χωρίς συμφωνία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ.
Σύμφωνα με τον Κατσίκουου, ένα ενδεχόμενο πάγωμα της παραγωγής θα συζητηθεί στη σύνοδο των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο στη Βιέννη.
Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπαν ότι οι τα μέλη του ΟΠΕΚ δήλωσαν στους εκπροσώπους των άλλων χωρών, που δεν μετέχουν στον Οργανισμό αυτό, ότι θα πρέπει πρώτα να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ τους, πιθανόν στη σύνοδο του Ιουνίου, και ότι κατόπιν θα καλέσουν τις υπόλοιπες χώρες να συμμετάσχουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
