Ιστορίες με αυγά στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Τι κοινό έχει η δημιουργία του κόσμου με την ιστορία της Αλίκης πέρα από τον Καθρέφτη και τον Χριστόφορο Κολόμβο; Φυσικά, το Αυγό. Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ενόψει των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ασχολείται με τα αυγά.
Τι κοινό έχει η δημιουργία του κόσμου με την ιστορία της Αλίκης πέρα από τον Καθρέφτη και τον Χριστόφορο Κολόμβο; Φυσικά, το Αυγό. Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ενόψει των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ασχολείται με τα αυγά.
Η εκπαιδευτική δράση θα εξετάσει πώς γνωστές ιστορίες αυγών έχουν γίνει φωτογραφίες και τι μπορεί να συμβολίζουν τα αυγά. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους αυγοϊστορίες και αυγοσυνθέσεις και θα τις μετατρέψουν σε εικόνες με τη βοήθεια του φωτογράφου Βασίλη Παντελίδη και της θεατρολόγου-μουσειολόγου Αγάπης Γκιούνα.
Σχεδιασμός εργαστηρίου: Μαρία Κοκορότσκου
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τις οικογένειές τους.
Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονιών / ενήλικων συνοδών.
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι). Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/παιδί
Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 2310 566716 (Μαρία Κοκορότσκου) μέχρι και την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 12:00.
Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους 1-2 βραστά αυγά (άβαφα) και μία φωτογραφική μηχανή με καλώδια usb (ανά οικογένεια).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442