Βερολίνο: Δεν υπάρχει αίτημα για μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη
Δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαίους εταίρους της να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη, επαναλαμβάνει ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες» είπε.
Δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαίους εταίρους της να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη, επαναλαμβάνει ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες. Λαμβάνει για αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό» σημείωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο, περί μετακίνησης προσφύγων κατευθείαν από την Ειδομένη προς το συγκεκριμένο κρατίδιο.
«Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά στάνταρντ -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος» δήλωσε ο Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.
«Άκουσα σήμερα το πρωί ότι πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που λένε συνεχώς η γερμανική και άλλες κυβερνήσεις: Πηγαίνετε εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση -και με ευρωπαϊκή στήριξη- σας προσφέρει καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατότητες στέγασης. Ο προσωρινός καταυλισμός της Ειδομένης προφανώς δεν είναι δρόμος που οδηγεί επιτυχώς στην Ευρώπη. Εάν, λοιπόν, επιπλέον άνθρωποι το υιοθετούν αυτό, αυτό είναι καλό», είπε.
Σε ό,τι αφορά την Βαλκανική Διαδρομή, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το κλείσιμό της αποτελούσε στόχο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διευκρίνισε όμως ότι «για εμάς το θέμα ήταν πάντα αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος, ένα μέλος της Σένγκεν, συγκεκριμένα η Ελλάδα, και άλλοι να ελαφρύνουν τα βάρη τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας – Ολυμπιακός 1-3 σετ: Επιβλητικό «ποδαρικό» για τις «ερυθρόλευκες»
- Ένα σπίτι-ρέπλικα, ένας πράκτορας της CIA και Ειδικές Δυνάμεις: Έτσι έγινε η επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο εκπλήρωσε το μεγαλύτερο του όνειρο, τη δημιουργία του «Φρανκενστάιν»
- «Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ταϊρίκ Τζόουνς»
- Από τον πόλεμο μέχρι την κλιματική κρίση – Οι «πληγές» που είναι ανοιχτές και την αυγή του νέου έτους
- Προμηθέας – ΑΕΚ 86-94: Εδραιώνεται στην 4άδα κι εξασφάλισε πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου (vid)


