Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέρεις πόσα μικρόβια μεταφέρεις με την τσάντα σου;

Ξέρεις πόσα μικρόβια μεταφέρεις με την τσάντα σου;

...

Την περίοδο της προετοιμασίας του γάμου, οι επισκέψεις μας σε διάφορα μαγαζιά και προμηθευτές είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα.
Πολλές φορές ξεχνιόμαστε και ακουμπάμε την τσάντα μας όπου μας βολεύει εκείνη την στιγμή χωρίς να σκεφτούμε τα μικρόβια που μπορεί να παραμονεύουν!

Σκεφτείτε πόσα πράγματα έχετε αγγίξει προτού ακουμπήσετε την τσάντα σας. Σύμφωνα με την Donna Duberg, καθηγήτρια βιοϊατρικής στο πανεπιστήμιο του Σεν Λιούις, τα χέρια μας αγγίζουν περίπου 300 επιφάνειες καθημερινά. Αυτές οι επιφάνειες – υπολογιστές, γραφεία, καρέκλες, χειρολαβές και πόμολα – δεν είναι και ακριβώς προμαχώνες της καθαριότητας.

Σύμφωνα με έρευνες τα μικρόβια που βρέθηκαν μέσα και πάνω στις τσάντες περιλαμβάνουν E. coli, σταφυλόκοκκο και φυσικά ιούς της γρίπης. Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί συνήθως να αντιμετωπίσει τα μικρόβια, όμως δεν αποκλείεται να τα μεταφέρετε στο σπίτι – και τα παιδιά είναι άλλη ιστορία: Είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν ακουμπώντας τις μολυσμένες επιφάνειες και στη συνέχεια βάζοντας τα χέρια στο στόμα ή τρίβοντας τα μάτια και τη μύτη.

Σύμφωνα με έρευνες τα μικρόβια που βρέθηκαν μέσα και πάνω στις τσάντες περιλαμβάνουν E. coli, σταφυλόκοκκο και φυσικά ιούς της γρίπης


Πώς να κρατήσετε την τσάντα σας καθαρή

  • Αδειάζετε κατά διαστήματα την τσάντα σας. Πετάξτε ό, τι δεν χρειάζεται, αναποδογυρίστε την και τινάξτε την πάνω από τον σκουπιδοντενεκέ: οποιαδήποτε βρωμιά ή σκουπίδι βρίσκει το δρόμο του τελικά στον πάτο της και θα πρέπει να το απομακρύνετε.
  • Αν η τσάντα σας είναι από ύφασμα πλύνετε την στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα, αν είναι δερμάτινη ρωτήστε σε ένα καθαριστήριο αν είναι ΟΚ να την καθαρίσετε ή ρωτήστε αν μπορούν να σας την καθαρίσουν εκείνοι.
  • Προσέξτε τα κλειδιά σας: αν και οι έρευνες δείχνουν ότι το μικροβιακό φορτίο στα κλειδιά είναι αρκετά χαμηλό, κάντε που και που έναν κόπο και σκουπίζετέ τα με ένα απολυμαντικό πανάκι.
  • Το κινητό θεωρούταν κάποτε χαμηλού κινδύνου ως προς τα μικρόβια που κουβαλάει αλλά όχι πλέον: πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι γεμάτα βακτήρια και ιούς, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Σκεφτείτε επίσης τα υπολείμματα του μακιγιάζ που μένουν πάνω του κάθε φορά που το ακουμπάτε στο μάγουλό σας για να μιλήσετε. Η λύση είναι παρόμοια με τα κλειδιά αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα – σκουπίζετέ το καθημερινά.
  • Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε μέσα στην τσάντα σας ένα ξεχασμένο κραγιόν ή μια ξεραμένη μάσκαρα. Πετάξτε τα μαζί με το παλιό τσαντάκι για τα καλλυντικά σας – δεν είναι για πάντα! Καθαρίστε προσεκτικά τα υπολείμματά τους από την τσάντα σας.


Πηγή: iatrikanews.gr

gamos.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024