Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου και αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι διεκδικούν «δουλειά, αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση για όλους», αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των μέσων ενημέρωσης.
Οι δημοσιογράφοι στρέφονται ενάντια στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτή εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Δεν… άκουσε τον Τραμπ – Έστειλε στρατιώτες στη Γροιλανδία λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών»
- Νέο ρεκόρ στον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να παίξω καλύτερα – Ο Γουεμπανιάμα είναι… εφιάλτης»
- Siegfried & Roy – Αγάπησαν τις λευκές τίγρεις, έκαναν σόου μαζί τους στο Λας Βέγκας, τους δάγκωσαν, άλλαξαν όλα
- Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου στους δικαιούχους
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Μέλπω Ζαροκώστα
