Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Γιαν Φαμπρ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, λέγοντας πως είχε αποδεχθεί να προβεί σε καλλιτεχνικές επιλογές «με πλήρη ελευθερία» και ότι δεν επιθυμεί να εργαστεί σε εχθρικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα «συντονισμένης επίθεσης από κόμματα, ΜΜΕ και μέρους του καλλιτεχνικού κόσμου» χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού την παραίτηση του Φαμπρ.

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Γιαν Φαμπρ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, λέγοντας πως είχε αποδεχθεί να προβεί σε καλλιτεχνικές επιλογές «με πλήρη ελευθερία» και ότι δεν επιθυμεί να εργαστεί σε εχθρικό περιβάλλον.

Η επίσημη επιστολή του Φαμπρ, όπως την δημοσιοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο, έχει ως εξής:

«Με την παρούσα, εγώ, ο Jan Fabre, παραιτούμαι από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή (curator) του Ελληνικού Φεστιβάλ.

»Αποδέχτηκα την πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας να προβώ σε καλλιτεχνικές επιλογές με πλήρη ελευθερία.

«Αυτό δεν φαίνεται να είναι πλέον δυνατόν στην Ελλάδα.

»Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Έλληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους».

Αποτέλεσμα «συντονισμένης επίθεσης από κόμματα, ΜΜΕ και μέρους του καλλιτεχνικού κόσμου» χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού την παραίτηση του Φαμπρ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 4 μ.μ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr