Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαβάη: Αναγκαστική προσγείωση λόγω επιμονής επιβάτη να κάνει γιόγκα εν πτήσει

Χαβάη: Αναγκαστική προσγείωση λόγω επιμονής επιβάτη να κάνει γιόγκα εν πτήσει

Αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή από τη Χαβάη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλού αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στον χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτες παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI). Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72χρονών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης […]

Αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή από τη Χαβάη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλού αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στον χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτες παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI).

Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72χρονών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το προηγούμενο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.

Ο Πάι φέρεται να αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος και να κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος για «να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Οταν προσπάθησε η γυναίκα του να τον πείσει να κάτσει στην θέση του, ο Πάι θύμωσε, σπρώχνοντάς την και φωνάζοντας.

Αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι και 20 χρόνια

Μερικοί Αμερικανοί πεζοναύτες που επέβαιναν στο σκάφος βοήθησαν το πλήρωμα να οδηγήσει τον άντρα στην θέση του, δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI Τομ Σάιμον, εκπροσωπώντας το γραφείο της Υπηρεσίας στην Χονολουλού. «Ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση, είναι απαραίτητο να εισακούονται οι οδηγίες του πληρώματος ενώ το σκάφος βρίσκεται στον αέρα», είπε ο Σάιμον.

Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στην Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και ήταν άυπνος, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Reuters. «Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του», είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι «μάλλον για αυτό πιστεύω πως προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει».

Την Τετάρτη ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Πάι με εγγύηση 25.000 δολαρίων (περίπου 22.000 ευρώ), αλλά του είπε να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριό του και να μείνει στο νησί Οάχου, του συμπλέγματος νησιών της Χαβάης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024