Σάλος από την αναφορά Φωτήλα περί «αριστερής ιδεολογίας της τσουτσούνας»
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, περί «πολιτισμού που κατήντησε συνώνυμος της αριστερής ιδεολογίας της τσουτσούνας» για το ζήτημα που προέκυψε με το Ελληνικό Φεστιβάλ.
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, περί «αριστερής ιδεολογίας της τσουτσούνας» για το ζήτημα που προέκυψε με το Ελληνικό Φεστιβάλ.
«Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό που κατάντησε τον πολιτισμό συνώνυμο με την αριστερή ιδεολογία της τσουτσούνας» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, καλώντας τον βουλευτή να ανακαλέσει.
Αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται: «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι.Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς.
» Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος» του ως ‘ευρωπαϊστής’ και ‘αντί-λαϊκιστής’, όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί «δήθεν δημοκρατών» συνιστούν ακραία πρόκληση.
» Καλούμε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματός του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100


