Κουμουτσάκος: Πράξη καθήκοντος της ΝΔ το αίτημα για πρόωρες εκλογές
Το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» και «πολιτική ευθύνη», με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.
Το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» και «πολιτική ευθύνη», με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά την οποία ζήτησε την παραίτηση Τσίπρα και προσφυγή στις κάλπες.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η ΝΔ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να επιβάλει εκλογές σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει την επιλογή της κάλπης και είναι «γαντζωμένη στην εξουσία», όμως, υπογράμμισε, ότι σε συνθήκες «ραγδαίας κατάρρευσης» της χώρας οφείλει να δείξει στους πολίτες το σημερινό «αδιέξοδο».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πράξη ευθύνης, καθώς το κόμμα δεν μπορεί να περιμένει με πολιτική σκοπιμότητα τη διάλυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δεν μπορείς να λες «το σπίτι καταρρέει και περιμένω να καταρρεύσει στα χέρια του άλλου»», είπε.
Επισήμανε ότι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητοτάκης προς την κυβέρνηση ήταν «δεν μπορείτε να κυβερνήσετε». Άλλωστε, προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, το μήνυμα της ΝΔ δόθηκε σε έναν πρωθυπουργό που «οδήγησε τη χώρα αχρείαστα σε τέσσερις εκλογές» μέσα σε 15 μήνες.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησεεχθές στη Βουλή να το στήσει όλο αυτό για να κάνει «ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, γιατί έρχεται φοροκαταιγίδα», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
«Εμείς θεωρούμε ότι απέτυχε παταγωδώς», συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία