Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Αρχές ερευνούν εάν το Μπάρι αποτελεί «κέντρο» πλαστογράφησης εγγράφων

Οι Αρχές ερευνούν εάν το Μπάρι αποτελεί «κέντρο» πλαστογράφησης εγγράφων

Έρευνα για την έκδοση πλαστών εγγράφων πραγματοποιούν οι ιταλικές Αρχές, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων στο Μπάρι της Ιταλίας. Οι Αρχές εξετάζουν εάν το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο δημιουργίας πλαστών εγγράφων που καταλήγουν σε χέρια τρομοκρατών.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, στο πλαίσιο υπόθεσης έκδοσης πλαστών εγγράφων. Οι Αρχές εξετάζουν εάν το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο δημιουργίας πλαστών εγγράφων που καταλήγουν σε χέρια τρομοκρατών.

Κατά στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελία του Μπάρι, τα δυο πρόσωπα αυτά φέρεται να συνδέονται με τρομοκρατία και είχαν περάσει πρόσφατα από το λιμάνι της Ιταλίας.

Πρόκειται για δύο Ιρακινούς υπηκόους, τους Μουχάμαντ Ματζίντ και Ρίντα Σουάν Τζαλάλ. Ο πρώτος συνελήφθη στα τέλη του 2015. Η αστυνομία κατέσχεσε στην έφοδό της στοιχεία που τον συνέδεαν με εξτρεμιστή ιμάμη του Μόλεμπεκ.

Ο Τζαλάλ συνελήφθη προ ημερών στο λιμάνι του Μπάρι καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, στις 5 Αυγούστου του 2015, οι ιταλικές αρχές δεν του είχαν επιτρέψει να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ελλάδα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ιταλικές δικαστικές πηγές, ο Τζαλάλ είχε ρωτήσει τουριστικό γραφείο της Κάτω Ιταλίας πόσο θα κόστιζαν είκοσι αεροπορικά εισιτήρια από το Ιράκ για το Παρίσι.

Κατά πληροφορίες, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το λιμάνι του Μπάρι χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί ως κέντρο για την αποστολή πλαστών εγγράφων που καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024