Έως το τέλος του 2016 η εξόφληση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες
Έως το τέλος του 2016, θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Έως το τέλος του 2016, θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οφείλεται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε, ότι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου και τόνισε ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει το πρώτο δίμηνο του 2016, οφείλεται σε υπέρβαση του στόχου των εσόδων και σε υστέρηση των δαπανών κατά 900 εκατ. ευρώ σε τομείς που δεν επηρεάζουν άμεσα την οικονομία, όπως είναι πληρωμές προς την Ε.Ε., και ο προγραμματισμός της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων σε οκτώ δόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Κατοικίδια: Η Κομισιόν ανοίγει φάκελο κατά της Ελλάδας για παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς
- Νέος τραυματισμός στον Ολυμπιακό: Ένα μήνα εκτός δράσης ο Γουόρντ
- Το επικίνδυνο κύμα της «σούπερ γρίπης» στην Ευρώπη: Σε συναγερμό Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία για τον Η3Ν2
- Roll into glam season: Ένας beauty οδηγός που σου υπόσχεται τα πιο λαμπερά, snow-kissed Χριστούγεννα
- Ναπολέων Ζέρβας: Διάθεσις δράσεως και δυναμικότητα
