Οι σχέσεις με Ιράν και Ρωσία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Το Ιράν, η Ρωσία και η Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς είπε ότι έγιναν επαφές και εν όψει της νέας Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Το Ιράν, η Ρωσία και η Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.
«Επιμείναμε για την ανάγκη διεξαγωγής ενός εκτεταμένου διαλόγου με τη Ρωσία, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δεσμευτικά. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική της, δεν μπορούμε να πάψουμε να προσπαθούμε να είμαστε σε συζήτηση και σε συνεργασία μαζί της.
» Το ίδιο είπαμε και για το Ιράν, ότι δηλαδή το Ιράν είναι ένα κράτος το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη των σχέσεών του με τη Δύση και ιδιαίτερα με την ΕΕ. Για αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, τις οποίες περιέγραψα ως ‘προσέγγιση μέσα από την αλλαγή’, να προσεγγίσουμε δηλαδή το Ιράν για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να αλλάξουμε τις όποιες συνθήκες, πολιτικές και κοινωνικές, υπάρχουν σε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν επαφές στο πλαίσιο της νέας Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Είναι φυσιολογικό, όντας εδώ με τους υπουργούς Εξωτερικών της υπόλοιπης ΕΕ να έχουμε μια σειρά συζητήσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν και θα προετοιμάσουν τη λήψη, όσο το δυνατόν, καλύτερων αποφάσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι περιμένει η Τουρκία από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ερντογάν
- Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης
- Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ριντερκνές και συνεχίζει στο Ρότερνταμ
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
