Οι σχέσεις με Ιράν και Ρωσία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Το Ιράν, η Ρωσία και η Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς είπε ότι έγιναν επαφές και εν όψει της νέας Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Το Ιράν, η Ρωσία και η Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.
«Επιμείναμε για την ανάγκη διεξαγωγής ενός εκτεταμένου διαλόγου με τη Ρωσία, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δεσμευτικά. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική της, δεν μπορούμε να πάψουμε να προσπαθούμε να είμαστε σε συζήτηση και σε συνεργασία μαζί της.
» Το ίδιο είπαμε και για το Ιράν, ότι δηλαδή το Ιράν είναι ένα κράτος το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη των σχέσεών του με τη Δύση και ιδιαίτερα με την ΕΕ. Για αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, τις οποίες περιέγραψα ως ‘προσέγγιση μέσα από την αλλαγή’, να προσεγγίσουμε δηλαδή το Ιράν για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να αλλάξουμε τις όποιες συνθήκες, πολιτικές και κοινωνικές, υπάρχουν σε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν επαφές στο πλαίσιο της νέας Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Είναι φυσιολογικό, όντας εδώ με τους υπουργούς Εξωτερικών της υπόλοιπης ΕΕ να έχουμε μια σειρά συζητήσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν και θα προετοιμάσουν τη λήψη, όσο το δυνατόν, καλύτερων αποφάσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Ο Κούζμα διέψευσε τα περί ομιλίας του Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια των Μπακς
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης

